Inför V75 Romme

 V75 och 35 miljoner i jackpott på Rommetravet idag lördag. Här kommer lite spelfunderingar..

/Lycka till!

**

V75-1

Silver, 2140 Auto

7 Caballion är en blivande elithäst och han krossar allt om han sköter sig. Garderingsbuden är 6 Le Cannibale (höll starkt som tvåa bakom S.J.’s Otto senast) och 4 S.J.’s Otto (vann säkert från ledningen senast). Skulle det bli favoritfall så kan 1 Askö Toy (8 %) eller 2 Alandias Karisma (6 %) skrälla.

Spetsstriden: 4 S.J.s’ Otto eller 6 Le Cannibale inledningsvis. 7 Caballion kan få överta.

 

V75-2

Klass II, 2140 Auto

 Ett öppet lopp. I första hand räknas startsnabba duon  5 Hat Trick Kemp och 2 Mack Pointer, men det är många om budet. Draget är starke 4 Mark Won (14 %) som var mycket rejäl näst senast. Luringen í loppet är 1 U.Bergs Otto (9 %) som kan överraska från ett fint läge.

Spetsstriden: Flera startsnabba, men 5 Hat Trick Kemp och 2 Mack Pointer gör nog upp. Fördel den förstnämnde.

 

V75-3

Guld, 2140 Auto

2 Nu Pagadi har tävlat aningen ojämnt tidigare, och hästens fräschör har det varit lite si och så med. Nu är han åtgärdad för ett flertal mindre bekymmer, och var fin vid segern i comebacken senast. Den bildsköne fuxen kan väldigt mycket när det stämmer, har ett perfekt läge och möter lämpligt motstånd. Är allt väl med honom så vinner han det här. Garderingsbuden är 1 Global Investment (stigande form) och 10 Neo Smed (fortsatt toppform).

Spetsstriden: 2 Nu Pagadi får överta av 3 Device eller 5 Finders Keepers om de lyckas ta sig förbi 1 Global Investment.

 

V75-4

Klass I, 2140 Auto

7 Mellby Sambuca har vunnit joggandes på slutet och har fått ett betydligt bättre läge nu efter strykningarna av 3 Jameson Broline och 6 Dellvann.  From Above-sonen har väldigt bra kapacitet för klassen och sitter nog tidigt i ledningen. Spik. Garderar man loppet så glöm inte 12 Parkin som har härlig inställning och styrka. Rundar många. Lägesgynnade 1 Ego Sånna (6 %) är en möjlig skräll om favoriten kommer bort.

Spetsstriden: 7 Mellby Sambuca sitter nog tidigt i ledningen.

 

V75-5

Kallblod, 2140 Volt

Fyra-fem hästar borde räcka i Dubbelcupens final: 13 Nordblomma (speedig, kan sänka allt) 12 Farmfurir (toppform, stark, bra skalle). 2 Rigel Odin (leder länge, hela vägen?) samt 6 Ölve och 9 Fjeldstad Goggen

Spetsstriden: 2 Rigel Odin är spetsfavorit.

 

V75-6

E3, 1640 Auto

Unghästar är svåra att räkna på, och det brukar kunna skrälla i den här typen av lopp. De tre tidiga strecken är i alla fall 2 Rusty Dust som var finfin vid kvalsegern och har ett bra läge, 8 Orion Kronos som kanske har bästa kapaciteten och dennes stallkamrat 3 Obey Kronos som var jättebra vid seger från dödens senast och kan få en fin resa.  Skrällbudet är 10 Prawns (8 %) som är en lovande sort under hastig utveckling.

Spetsstriden: Svårbedömt, men 8 Orion Kronos kan få överta. Annars 1 Global Noble i spets.

 

V75-7

Brons, 2140 Auto

2 Staro Divine har bästa fartresurserna och spetsläge, men rusar sig tom ibland och full distans är ingen fördel. Håller hon sig lugn så kan hon spåra runt om, men gardering förordas. Loppet innhåller många formstarka och kapabla hästar, och det krävs några streck. 5 El Sueco (13 %) är speedig och borde närma sig toppformen med två lopp i kroppen. Rygg ledaren? 12 Nantucket verkar prenumerera på bakspår, men så länge han bara vinner så måste han räknas tidigt.  Några andra som räknas: 8 Up Date Hoss, 3 Orlando Croft, 10 Montgomery Hill.

Spetsstriden: 2 Staro Divine eller 5 El Sueco. Men Ohlsson släpper nog gärna till favoriten om han lyckas fronta.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *