Inför Superjackpotten i Gävle

Superjackpott och runt 70 miljoner kronor i sjurättspotten. Omgången som äger rum på Gävletravet ser lurig ut och de givna vinnarna lyser med sin frånvaro. Med andra ord – läget att lira!

Här kommer en kort genomgång av de olika V75-avdelningarna.

/Lycka till!

**

V75-1

Klass I, 2140 Auto

2 Velten Ovambo går upp i klass, men är riktigt bra och har kapacitet för att klättra en bit upp. Läget är perfekt och han är ett tänkbart spikförslag. Värst emot är 1 Carlito Brigante, som också är kapabel och kan bli svårslagen om ledningen nås. Bakom dessa är det öppet.

Spetsstriden: Inte helt givet. 1 Carlito Brigante, 5 Dellvann och 4 Brave Run gör upp. Fördel 1 Carlito Brigante i kraft av innerspåret.

 

V75-2

Kallblod, 1640 Auto

Mjölkloppet handlar om två möjligen tre hästar. 10 Hallsta Lotus gör nästan alltid bra lopp, är travsäker och allround. Får tipset trots bakspåret. 1 Myllarfaks har börjat närma sig Hallsta Lotus på slutet och löser det sig från innerspåret kan han ta hem segern. Han är dock inte lika jämn som Hallsta Lotus, och tar sig en galopp ibland, men har visat toppform på slutet. 5 Stamping var inte som bäst senast, men såg riktigt fin ut som fastlåst med sparade krafter näst senast. Blir han släppt till ledningen på Gävletravets snabba oval, så kan han bli svårfångad.

Spetsstriden: Både 1 Myllarfaks och 3 Sletvoll Rambo är kvicka ut. Spetsar 3 Sletvoll Rambo så får nog 5 Stamping överta.

 

V75-3

Guld, 1640 Auto

2 Alvena Pele har dragits med dåliga lägen på slutet, men har perfekta förutsättningar den här gången. Går han iväg felfritt, så tror jag att han leder loppet hela vägen. Spik. 1 Iceland har varit uppåt på slutet, men är alltid svår att räkna på. Har han en bra dag, så kan han vinna över nästan vilka hästar som helst. Härifrån bör det i alla fall bli en fin resa, och med klaff är han med där framme. Andra som räknas: 9 Reven d’Amour (gillar distansen, fin form och bra startrygg),7 Sanity (gulddebuterar från svårt läge, men ruskigt fin senast) och4 Marhsland (som har ett fint läge, och brukar gå bra direkt efter uppehåll).

Spetsstriden: 2 Alvena Pele är extremt startsnabb och tar ledningen. Annars 1 Iceland.

 

V75-4

Klass II, 1640 Volt

Ett öppet lopp,  men tre hästar streckas i första hand: 8 Nettles som närmar sig toppformen och har Örjan i vagnen, 10 Agobra Peter Pan som är kapabel för klassen och var duktig som V75-trea senast, samt 1 Jewel Face som är snabb ut och kan leda loppet länge. 3 Elle Fabulous vinner inte ihjäl sig, men är snabb ut och var duktig som tvåa näst senast.

Spetsstriden: 1 Jewel Face eller 3 Elle Fabulous. Fördel den förstnämnda.

 

V75-5

Stolopp, 2140 Volt

Ett vidöppet stolopp. Snåla inte med strecken! Några av de som räknas: 10 Zezza Hornline, 14 Elora Hanover, 15 Cruise Speed, 1 Quantum Starling och 3 Mogas Sara

Spetsstriden: 3 Mogas Sara har bra spetschans.

 

V75-6

Silver, 2140 Auto

Bra chans för 8 Jasper Lane som aldrig har varit bättre. Men läget har fällt större favoriter, och gardering förordas. Några av motbuden: 7 Ågårds Ludde (stark avslutare, kan mycket), 1 Herr Ratzeputz (aningen ojämn men hög kapacitet, om det löser sig), 2 Kamikaze Comery (startsnabb och formstark finne som kan leda länge), 12 Up Date Hoss (Trist läge men bra kapacitet, bättre än raden).

Spetsstriden: 2 Kamikaze Comery är spetsfavorit. 3 Victory Hill kan också öppna.

 

V75-7

Brons, 2640 Volt

Ett öppet stayerlopp. Formstarke 10 Francais du Gull får tipset trots läget. Näst senast var han väldigt tapper som trea i Derbykvalet. Senast var han bra som trea bakom tuffa hästar. Några andra som räknas: 4 Ågårds Lars (kapabel, lopp i kroppen) 3 Bella Hammering (hysterisk form, segervan kusk och bra läge) ) 9 Pitch Command (ojämn men stark och rejäl, distansgynnad) 8 Ypsilon Boko (stark, gillar distansen, om det löser sig).

Spetsstriden: 6 Cayenne Käbb spetsar, men ska inte köras i ledningen. 1 Helge Palema kan få överta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *