Inför V75 Åby

V75-tävlingar på open stretch-banan Åby i helgen och runt 60 miljoner kronor i sjurättspotten.

/Lycka till med streckandet!

**

V75-1
Silver, 1640 Auto

7 Mellby Sambuca har spår långt ut på vingen, men är startsnabb och borde få överta ledningen. Sedan är han hästen att slå. Spik. Garderar man så streckas 4 Leonas Yeti (fin som fastlåst senast), 3 Frameable (kapabel norrman) och 9 Mysterious (toppform, Goop upp) tidigt.

Spetsstriden: 7 Mellby Sambuca är snabb ut och får överta.

 

V75-2
Klass I, 2640 Volt

Ett öppet långlopp. Några av de som bör streckas:7 Tion Medon Sisu (kan få överta, enklare emot nu), 1 Quicksilver (bättre än raden, Örjan upp), 8 Que Linda (övertygar, om det löser sig) och 9 Odd Fellow (stark, jättebra näst senast). 6 Borga Baron såg fin ut som fastlåst senast, och kan få rygg ledaren. Skrällbud.

Spetsstriden: 6 Borga Baron spetsar, men släpper troligen till 7 Tion Medon Sisu.

 

V75-3
SM, 2640 Auto

SM öppen klass, och svensk travsports stora stjärna 2 Maharajah gör comeback. Stefan Hultman låter jättenöjd med både hästen och förberedelserna inför loppet. Det är toppchans, och jag spikar. Värst emot är elithärdade 5 Yarrah Boko om denne skulle få överta ledningen. Fler som räknas vid ett eventuellt favoritfall: 1 Nahar, 9 Juggle Face och 10 Torvald Palema.

Spetsstriden: Svårbedömt, men 5 Yarrah Boko kan vara först framme och få överta. Vad gör Ohlsson om Kihlström ställer frågan?

 

 

V75-4
Klass II, 2140 Auto

Ett öppet klass II-försök. 2 General Flax (spurtstark, perfekt läge), 1 Credit Coger (kapabel, om det löser sig), 5 Big Ed Wareco  (kan mycket), 7 J.L.’s Buv (spetsfavorit, fin vid segrarna) och 9 Astonishing Ride (klassig sort, lopp i kroppen) streckas i första hand. Starke 8 Säcken och 11 Hobnob som tänt till med barfotabalans, är inte heller avsågade trots tråkiga lägen.

Spetsstriden: 7 J.L.’s Buv och 4 Under The Rainbow är kvicka ut. Men den sistnämnda lär släppa.

 

V75-5
Lärlings-SM, 2140 Auto

SM för lärlingar är ganska öppet. Kvintetten 3 Merkur Vang (bra kusk och läge), 5 Next To None Sib (kan få överta), 4 Friday Starlight (bra kusk och läge), 1 Rockefeller F. (fint läge, outsider) och 7 Milles Tempo (vingelrisk, går hela vägen) kan räcka långt. 11 Hot Pot har tänt till i ny regi på slutet, och med tempo på loppet kan han överraska.

Spetsstriden:: 4 Friday Starlight är snabbast. Släpper till 5 Next To None Sib?

 

V75-6
Sto-SM, 2140 Auto

SM för ston, och streck för tre-fyra hästar räcker: 2 Dileva Käll (toppform, spetsar och släpper?),1 Olivia Lavec (högkapabel, tidig trots läget), 4 Staro Divine (leder länge) och 1 Nursery Rhyme (speedig, får fin resa).

Spetsstriden: 2 Dileva Käll spetsar och släpper till 4 Staro Divine.

 

V75-7
Brons, 2140 Auto

Bronsdivisionen brukar inte kräva så många streck, men det här loppet känns rätt så öppet. 2 Harry Haythrow (spetsar och leder länge), 1 Jackal Face (gedigen, rygg ledaren?), 3 O.U.Glide (slog Viola Silas senast, kan öppna) och 4 Octopus (härdad i årgångslopp) streckas i första hand. Bakom dess räknas även  6 Legacy Kronos och 10 Main Kronos som båda duger bra om det klaffar. 

Spetsstriden: 2 Harry Haythrow är spetsfavorit. 1 Jackal Face kan också öppna.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *