Inför V75 Jägersro

V75 äger rum på Jägersro i helgen, och här kommer en snabbgenomgång till tävlingarna.

Lycka till med streckandet!

**

 V75-1

4-5 åriga, 2140 Auto

Bra chans för 5 Sanity i V75-inledningen. Hästen går från klarhet till klarhet, och blir svårstoppad trots att värsta konkurrenten 1 Select Yankee troligen tar hand om ledningen. Det är mellan dessa två som det står i första hand, men vi tar ställning för Sanity. 3 Oracle, 7 Monster Drive och 8 You Bet Hornline streckas om man tar med flera.

Spetsstriden: Fördel 1 Select Yankee. 3 Oracle och 5 Sanity kan utmana.

 

V75-2

Silver, 2140 Auto

Segervane 4 Covington Ås kan få överta ledningen, och blir då svårfångad. 1 Maxwell Mayday öppnar ganska bra, men riskerar ändå att bli över. Hittar han loss, så utmanar han vår tipsetta. Dessa två utgör ett tänkbart lås. 2 Wiss Pen, 6 Ridgehead Cahore och 7 Mr Shimmer är några av de som räknas bakom.

Spetsstriden: 3 Finish Flyer initialt. 4 Covington Ås kan få överta

 

V75-3

Guld, 2640 Auto

7 Maharajah såg spänstig och löpglad ut före start senast, men överraskade med att galoppera dubbelt i loppet. Det var tredje starten i rad som han ägnade sig åt galopp. Är allt som det ska med Marre så krossar han förmodligen allt, trots att formen inte är på topp. Skulle han däremot floppa igen ser det upplagt ut för en ny spetsseger för 4 Yarrah Boko8 Torvald Palema går bra över distansen bara han får rätt resa. Senast spurtade han jättebra som trea, och klaffar det dyker han upp där framme igen.  Dessa tre höjer sig.

Spetsstriden: 8 Torvald Palema eller 5 Yellow Eden initialt. 4 Yarrah Boko får överta.

 

V75-4

Klass II, 1640 Auto

4 Glenn Palema såg riktigt laddad ut som fastlåst med rubbet kvar i Arby Amalia’s förlustlopp senast. Hästen är under hastig utveckling, öppnar kvickt och kommer han till ledningen så kan det räcka hela vägen. Men loppet är öppet och det ser ut att kunna bli tuff körning på flera händer. 6 Nettles har bra kapacitet och form – värst emot. 10 Global Miracle sänker många med tempo på loppet. Alla?  Till skaran av outsiders räknas 2 Mr Pellegrino, 1 Paula Vang och 3 J.L.’s Buv

Spetsstriden: 4 Glenn Palema, 1 Paula Vang, och 3 J.L.’s Buv gör upp.

 

V75-5

Klass I, 2140 Auto

4 Velten Ovambo har toppform, bra läge och tål att göra grovjobb. Han är dessutom rätt så skaplig ut och kan få överta ledningen. Givet tips. Bakom är det ganska många om budet: 7 Ritano Freight, 6 Zeb de Castella, 11 Joker Stursk, 2 Toralf Jubb och 1 Obelix Damhus.  

Spetsstriden: 6 Zeb de Castella spetsar, men släpper nog. 4 Velten Ovambo kan få överta.

 

V75-6

Brons, 2640 Auto

 Urstarke 5 Saston har bra chans, och krossar nog allt utan strul.  Spikförslag. Flera räknas om favoriten skulle komma bort: 3 Beretta Avanti, 4 New Line, 9 Nanok Djuhm, 2 M.T.Big Businnes till exempel.

Spetsstriden: Svårbedömt, men 7 Harry Haythrow, 1 Bruce Tooma och 3 Beretta Avanti gör upp initialt. 5 Saston kan få överta.

 

V75-7

Stayerlopp, 3140 Volt

 V75-epilogen är ett vidöppet stayerlopp över tre varv. 9 Twigs Tarzan är stark och gillar förutsättningarna. 2 Jake Face var mycket bra senast, och kan få överta. 8 Zeuxis Hornline vann på bra sätt  efter paus senast. Fler som kan dyka upp i striden: 6 Solan, 12 Fisher King, 13 Ester Zonett, 7 Daro Later och 13 Nevada F.H.

Spetsstriden: 1 Önas Julius initialt. 2 Jake Face eller 9 Twigs Tarzan kan få överta.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *