Inför V75 Axevalla

Dags för Axevalla med Sveriges längsta upplopp att stå som för V75 igen. Banan brukar bjuda på svårlösta omgångar med hög sjurättsutdelning. Lördagens omgång ser öppen och spelvänlig ut, och det finns inga ”givna” spikar.  Men 1 Year In Review i V75-3 har bra spets- och vinstchans, och singelstreckas.

Lycka till!

**

V75-1, Brons, 2640 Volt: Öppet i inledningen.

 7 Sacha du Varlet har vunnit i fyra av åtta lopp för Åke Svanstedt. Från springspåret bär det nog iväg till ledningen, och håller han sig lugn så kan han bli svårfångad. Senast avslutade han med bra tryck som trea.

4 Head Line är kapabel, och har imponerat i enklare gäng under hösten. Inför senaste starten hade han varit struken, men fullföljde klart godkänt. Lopp i kroppen nu. Ny kusk.

3 Ego Sånna trivs bra över lång distans, har fin form och ett lämpligt läge. Senast fick han inte riktigt chansen, men såg pigg och laddad ut. Räknas.

12 Twigs Tarzan var bra i skymundan efter en mycket strulig resa senast. Han tål grovjobb och gillar distansen. Slutar långt fram trots läget. Full form. 

1 Jaguar Broline riskerar att bli över, men har fin form och blir farlig om det löser sig. Senast vann han säkert efter en rejäl insats. Har vunnit V75 tidigare.

2 Too Cool to Loose är hårt inne i loppet, men har tänt till med helstängt huvudlag på slutet och tagit två raka tillika övertygande segrar på lång distans. Inte borta.

Det är viss galopprisk för 5 Burning Line Gral, men sköter han sig, så har han kapacitet och form för att dyka upp i den främre träffen. Senast kämpade han bra som tvåa. 

Spetsstriden:7 Sacha du Varlet tidigt till ledningen från springspåret.

 

V75-2, Stolopp, 2140 Volt: Arby’s Amalia och Global Midnight ses med bättre chans än övriga i detta stolopp.

7 Arby’s Amalia inledde med nio raka segrar innan hon åkte dit med liten marginal i V75-debuten näst senast. Senast var hon också nära vinna, men fick pånytt nöja sig med en andraplats. Från springspåret bör det bära iväg till ledningen, och i den positionen är hon obesegrad.

 13 Global Midnight är obesegrad efter karriärens åtta första starter, och verkar helt komplett. Nu har hon varit ifrån två månader och kan få en tung resa, men är hon lika bra som tidigare blir hon svår att stå emot över upploppet.

12 O.U.Glide har gått riktigt bra i höst, och den fina formen ser ut att vara intakt. Senast kom hon aldrig in i matchen från ett svårt läge i en tuff V75-final. Men nu går hon ner i klass, och med rätt resa kan hon bli farlig.

6 Fragola är inte att lita på, men har bra fartresurser. Hon var fin vid segern näst senast, och kan vara långt framme om hon sköter sig. Kan öppna.

1 Mermaid’s Legacy var inte som bäst senast, men gången innan vann hon efter en imponerande svepning. Blir över. Möjlig skräll.  

11 S.H.T’s Playmate har ett chansartat läge, men gör bra lopp hela tiden och är spurtstark. Rundar många.

Spetsstriden: 7 Arby’s Amalia har bra chans att få överta.

 

V75-3, Guld, 1640 Auto: 1 Year In Review har fina förutsättningar. Spets och slut? Spik.

 1 Year In Review såg fin ut som tvåa bakom Quarcio du Chene senast, och har passande förutsättningar den här gången. Han är snabb ut och gillar distansen, och kapacitetsmässigt är det nog bästa hästen i loppet. Lyckas han hålla upp innerspåret, så är det bra chans till spets och slut.

Gulddebuterande 2 Amaru Boko har kvaliteter som räcker långt, och kan också öppna kvickt. Värst emot i både spets- och segerstriden. Senast satt han fast med mycket sparat efter ett passivt upplägg.  

9 Global Investment är härdad i gulddivisionen och gör nästan aldrig ett dåligt lopp. Här har han bra startryggar, och han är vass med ett lopp på rulle. Senast var han tidigt slagen efter att ha fått göra grovjobbet.

3 Neo Smed har Kari Lähdekorpi höga tankar om, och hästen ser riktigt fin ut för dagen. Senast fick han chansen för sent. Får fin resa. Kan överraska.

11 Copper Beech har ett trist läge och är en bit ifrån toppformen. Kapacitetsmässigt duger han dock bra, och distansen är den rätta.

Spetsstriden: 1 Year In Review och 2 Amaru Boko gör om ledningen. Vi bygger tipset på att 1 frontar.

 

V75-4, Klass II, 1640 Volt: Spetsstriden kan vara avgörande. Den av Rajtan Tajtan och Allaballakaitoz som tar hand om täten har bra chans att leda runt om.

 3 Allaballakaitoz  har varit ute mot rätt så tuffa konkurrenter på sistone, och kommer från två fina insatser. Senast höll han bra som tvåa bakom Manalapan. Han är snabb bakom bilen, men när det gäller voltstart är startsnabbheten svårbedömd. Lyckas han hålla ut Rajtan Tajtan i spetsstriden så är mycket vunnet.

6 Rajtan Tajtan har fortsatt form, och är spetsfavorit från springspåret.  Hon har gjort två starter på V75, och har visat att hon duger bra. Senast höll hon klart godkänt som trea bakom Operett Ribb. 

5 Bazire Brodde är en fin häst, som är stabil och kan hamna bra till trots femtespåret. Senast var han trea i ett tufft gäng och slog flera bra hästar. Kan öppna.

1 Elmer Gold får inte alltid aktionen att fungera, men har bra kapacitet och styrka. Löser det sig från innern, så kan han vara med där framme. Senast visade han dock inget extra som femma.

8 Fridhems På Linjen har ett knepigt läge, men formen är på topp. Segrarna på slutet har tagits från ledningen. Startsnabb. Hamnar?

Fin form har även stallkamraten 4 Spot On Flight. Fjärdespåret innebär klar galopprisk, men sköter han sig så kan det bli en framskjuten placering. Senast avgjorde han efter ett rejält sista halvvarv.

Spetsstriden: 6 Rajtan Tajtan och 3 Allaballakaitoz gör upp. Fördel den förstnämnda.

 

V75-5, Sto-/lärlingslopp, 2140 Volt: Öppet stolopp för lärlingar.

 4 Beverly Boko inleder från ett snävt fjärdespår, vilket inte är optimalt. Men det handlar om en jättefinhäst, som är kvick ut och kan bli svår att stå emot om hon går felfritt. Senast fullföljde hon bra som trea, och nu har hon ett lopp i kroppen.

3 Jolene af Solnäs gick bra som trea efter uppehåll senast, och nu har hon fått en genomkörare. Hon har ett perfekt läge, och kan sitta i ledningen i första sväng.

1 Maximillan är en välstammad dam med fin form. Löser det sig från innerspåret så är hon inte borta. Senast kördes hon väldigt passivt av Åke Svanstedt, men avslutade riktigt bra.   

8 Noblige Degato har ett lite chansartat läge, men klaffar det så kan hon vara långt framme. Hon har utvecklats fint på sistone, och senast spurtade hon starkt som tvåa från ett tufft läge.

14 Simb Laurel har många att runda, men är härdad i tuffare sällskap och satt fast med sparade krafter senast. Lopp i kroppen nu.

13 La Commission avslutade bra som trea senast, och var nära att vinna. Inför den starten hade hon pausat och borde ha gått framåt med loppet. Sänker många felfri.

Spetsstriden: 3 Jolene af Solnäs och 4 Beverly Boko gör upp. 3 Jolene af Solnäs?

 

V75-6, Klass I, 2640 Volt: Starka duon Yamani Hornline och Natural Wonder räknas först och främst. Vi chansspikar den förstnämnde.

2 Yamani Hornline är inte helt att lita på och kommer att tappa från start men är urstark och kan krossa allt felfri. Senast drog han undan och vann enkelt. Körs offensivt.

 4 Natural Wonder har tänt till hos Per Lennartsson och har vunnit sina två första lopp för tränaren. Senast vann han på ett mycket rejält sätt efter en blytung resa. Han är stabil och bör klara fjärdespåret.  

5 Toralf Jubb har fin form och tål att göra en del själv. Klaffar det kan han vara med i striden. Senast fullföljde han bra som tvåa i ett tufft gäng. Gillar distansen.

1 Zeb de Castella är startsnabb, har fin form och ett bra läge. På slutet har han inte riktigt fått chansen. Spetsar – släpper? Distansen? Inte borta.

7  Why Sly fick en bra resa vid vinsten senast, men var samtidigt klart positiv. Kan öppna. Distansgynnad.

8 Simb Catcher avslutade bra som fyra näst senast. Här har han rygg på spetsfavoriten.

Spetsstriden: 1 Zeb de Castella initialt. Taktik?

 

V75-7, Silver, 1640 Auto: Gossip’s Winner har bra chans över passande kort distans. Men det ser ut att kunna bli högt tempo, och det kan öppna upp för andra.

 5 Gossip’s Winner var grym vid segern näst senast då han vann på nytt svenskt rekord. Senast höll han bra som trea från dödens, men den här gången är distansen mer lämplig. Han öppnar bra, och från femtespåret bör det bli ett vettigt slagläge.

9 Caddie Comet har fin form, och såg väldigt laddad ut som fastlåst med sparade krafter senast. Den här gången blir det barfota runt om, och han har snabba startryggar.

10 I Saw You gick en rejäl avslutning som tvåa senast och var stor i nederlaget. Här ser det ut att kunna bli bra tryck på tillställningen, och i så fall spurtar han ner många till slut.

2 Delvin Gold får inte alltid aktionen att stämma, men senast såg det riktigt bra ut och då avgjorde han på ett rejält sätt. Är han lika bra nu, så gör han upp om segern.

1 Ewe Palema var inte som bäst senast, men hade stått över lite inför den starten. Han är mycket snabb ut och är loppets knappa spetsfavorit.

3 Isak C.D. utmanar på allvar i spetsstriden och formen är bra. Två raka, om än något billiga segrar har det blivit på slutet. Hög träffprocent.

Spetsstriden: Flera startsnabba, men 1 Ewe Palema och 3 Isak C.D. är nog de allra kvickaste. Ovisst. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *