Inför V75 Bergsåker

Veckans V75-omgång äger rum på Bergsåker. Lycka till med streckandet!

**

V75-1, Klass I, 2140 Auto:

6 Armani Trot fick visserligen en fin resa senast, men vann samtidigt på ett riktigt bra sätt. Den här gången måste han tävla med skor = minus. Trivs med Björn. Klaffar det, så är han med där framme igen.

1 Such A Feeling höll starkt som trea från dödens senast. Från det här läget riskerar han att fastna invändigt, men löser det sig så är han med och gör upp om förstapriset.

7 Face Facts har fått tre lopp i kroppen, efter att ha varit borta länge. Senast blev det en säker spurtseger, om än på något stumma ben. Läget är trist, men hittar Erik ner i en vettig position, så rundar han många till slut. Stark och rejäl.

2 By Air har inte fått ett riktigt lopp sedan augusti, och formen är därför svårbedömd. Han har dock aldrig förlorat från ledningen, och kan bli släppt till spets här. Vinnartyp.

11 Quizmaster får aktionen att stämma allt bättre, och var fin som fyra i lördags. Nu det blir det täta starter och läget är tufft, men han har bra inställning och form.

10 Ajlexes Daylight är bättre än raden, har fin fart för klassen och kan vara långt framme med tempo på loppet. Senast drogs han bakåt med gott om krafter kvar.

Kapable 12 Turbo Daylight har toppform för dagen. Senast såg han fin ut i rygg på ledaren men galopperade . Gången innan avgjorde han säkert från andra ytter. Bra inne. Vid överpace.

Spetsstriden: 5 Incredible Kemp initialt, men han ska gå i rygg. 2 By Air kan få överta.

 

V75-2, Stolopp, 2140 Volt:

6 B.W.T.Firefox har hög träffprocent och bättre form än vad raden skvallrar om. Hon är snabb ut och är spetsfavorit från springspåret. Hon trivs dessutom väldigt bra i ledningen. Senast gick hon en 09-repa under slutrundan, och galopperade bort en trolig andraplats.

14 Elles W.Phedo har övertygat under hösten, och visade fortsatt form senast då hon vann plikskyldigt från ledningen. Femtespåret är nog inget problem, hon är stark och rejäl och trots ett tufft läge är hon med och gör upp om segern.

3 For My Life var duktig tvåa efter att ha gjort grovjobbet senast. Efter den starten har hon varit struken och stått över lite. Här har hon ett bra läge och en bra kusk. Normalt sett är hon med i matchen.

8 Kite Face fick en fin resa senast, men avgjorde samtidigt på ett bra sätt. Här har hon ett intressant smygläge, och blir hon inte sliten av de täta långresorna, så kan hon vara långt framme igen.

11 Pixel Chic har finfina fartresurser och tål även att göra en del själv. Får hon en passande ryggresa, så kan hon sänka allt. Senast hann hon fram på linjen efter en vass avslutning.

Spetsstriden: 6 B.W.T.Firefox är spetsfavorit från springspåret.

 

V75-3, Guld, 1640 Auto:

2 El Sueco gör gulddebut och kunde knappast ha fått en lämpligare uppgift än denna. Från det här läget är chansen stor att han får överta ledningen från Excallibur, och över passande distans är chansen också stor att han leder hela vägen. Motståndet är dessutom lämpligt. Det som oroar något är att han inte fick travet att stämma sista 50 senast. Ulf Olhsson tror att det kan ha berott på att han inte fick fäste när han skulle accelerera.

7 You Bet Hornline har ett tråkigt läge och det är risk för att han får gå den tunga vägen. Senast överraskade han med att galoppera. Gången innan höll han starkt som tvåa från dödens. Han är bäst på sommarbanor, men är ändå ett givet segerbud.

1 Excallibur är extremt startsnabb och spetsar initialt. Men han ska ha en smygresa för att komma till sin fulla rätt. Får han en smygare i högt tempo, så blir han giftig till slut.

3 Fabrice Axe gör comeback i regi Stefan Hultman, och är svårbedömd. Han tränar dock starkt, och är härdad i rätt så tuffa franska sällskap. Startsnabb.

8 Vesuvio Ås har ett knepigt läge, men är härdad i guld och får Björn Goop i sulkyn den här gången. Klaffar det, så är han inte borta.

Spetsstriden: 1 Excallibur spetsar initialt, men släpper troligen till 2 El Sueco.

 

V75-4, Klass II, 2640 Volt:

3 Raging Mack är startsnabb och vann enkelt och med bra spänst i steget från ledningen senast. Här kan det bära iväg till ledningen igen, och får han bestämma tempot en bit så kan han blir svårfångad. Perfekt inne i klassen.

10 Oppoppopp har toppform och svarade för en starkt slutspurt vid överlägsen seger i ett lunchlopp senast. Björn Goop i sulkyn känns som ett mycket intressant gästspel. Bra startrygg.

1 Västerbo Carreau har vunnit mot lite enklare motstånd, men visar fin inställning och kanske kan hålla upp innerspåret. Hästen trivs i ledningen, och skulle Jan Norberg lyckas fånga upp spetsfavoriten Raging Mack, så ökar vinstmöjligheterna väsentligt.

4 Winnetoo var fin när han speedade till vinst näst senast. Senast var han inte som bäst, men då var banan lite knepig så det kanske man inte ska dra så stora växlar på. Klarar han spåret, så är han inte borta. Kan öppna. Ny distans.

12 Quick Razz har varit bra en längre tid, och svarat för flera fina insatser. Läget är trist, men han är kraftigt kuskförstärkt den här gången och räknas trots läget. Senast kördes han passivt, men avslutade piggt som trea. Distansdebut.

2 Crusow är det galopprisk för från andraspåret, men klarar han det så är han inte helt borta. Senast vann han säkert från ledningen trots en tuff öppning. Stark och rejäl.

Spetsstriden: 3 Raging Mack är spetsfavorit. 1 Västerbo Carreau och 4 Winnetoo kan också öppna.

 

V75-5, Kallblod, 2140 Volt:

11 Rino Dox har toppform och kommer från två raka tillika övertygande segrar. Senast tog han ner Järvsö Rune från dödens och vann säkert. R.D. är stark, går på de flesta underlag och tål att göra grovjobb.

14 Järvsö Rune är under stark utveckling och är ett tidigt motbud till favoriten. För fem starter sedan startade han med liknande förutsättningar och avslutade då klart bra som fyra. Erik Adielsson upp nu.

8 B.W.Gulliver var klart slagen av Rino Dox senast, men står nu 20 meter bättre till i loppet. Han är både stark och fartfylld, och har form för att dyka upp i segerstriden.

5 Prins Tabac möter tuffa konkurrenter, men har visat att han duger på V75 och känns enligt tränaren bättre än någonsin i jobben. Senast vann han säkert från ledningen, om än i tveksam aktion. Banan? Han är snabb ut och kan kanske få överta ledningen. Outsider.

6 Haga Kungen har fina fartresurser, fortsatt bra form trots nollorna i raden och är inte borta om han sköter sig. Senast gick han godkänt efter galoppen.

7 Låhne Elden står bra inne i loppet och har gått bra en längre tid. Senast tappade han mycket mark på galopp, och svarade för en klart godkänd upphämtning. Skrällbud.

Spetsstriden: 2 Vildhussen initialt. 5 Prins Tabac kan få överta.

 

V75-6, Brons, 1640 Auto:

1 Calvados Crane var inte som bäst senast, och har varit struken efter den starten. Han brukar dock gå bra efter vila, och lyckas han hålla ut konkurrenterna i spetsstriden så är mycket vunnet. Det är inte säkert att han lyckas, men gör han det så biter han ifrån sig fantastiskt bra.

7 Nantucket har ett chansartat läge, och var inte till sin fördel senast. Men han är van att möta betydligt tuffare motstånd, och i normal författning har han en mycket tung spurt att tillgå. Hamnar? Bra inne.

2 Ekets Patrik är speedig, har ett bra läge, och kommer från fyra fina insatser i regi Per Lennartsson. Senast var han helvass och rundade allt från sista plats till enkel seger. Toppform. Snabb ut.

4 Beckman gjorde bort sig med galopp senast, men har varit riktigt bra i starterna dessförinnan. Han agerar aningen trögt, och därför blir det extra intressant med Björn Goop i sulkyn för första gången. Han brukar kunna väcka upp hästarna rejält. Bra form och läge.

9 Lilljeppe har toppform för dagen. Senast fick han fritt sent, och gick i mål med gott om sparade krafter. Här har han en startsnabb rygg, och klaffar det så kan han överraska.

3 Le Cupole gör sällan ett dåligt lopp, kan öppna och distansen passar fint. Senast avslutade han duktigt som trea. Inte avsågad.

Spetsstriden: Svårbedömt, men någon av 2 Ekets Patrik eller 1 Calvados Crane sitter nog tidigt i täten.

 

V75-7, Silver, 2140 Auto:

Trots att 4 Stay The Night fick en tung löpning senast, så var det en tätplacering (trolig seger) som rök när han galopperade 100 kvar. Han hade varit borta en dryg månad innan den starten, och med det loppet i kroppet kan det bli snabb revansch. Han öppnar bra, har väldigt fin inställning och kommer han till ledningen så blir han svårfångad.

9 Jasper Lane svarar för den ena fina insatsen efter den andra. Senast visade han bra inställning och avgjorde på ett snyggt sätt, trots att han inte fick någon draghjälp under slutrundan. Han är speedig och kan hamna bra till trots bakspåret.

2 Gills Abbe har stigande formkurva, ett bra läge och gör upp om ledningen. Senast avslutade han bra som tvåa efter en fin resa. Perfekt inne i loppet.

3 Truly Devoted har visat stigande form i de två senaste starterna. Senast höll hon bra som tvåa. Hon är inte så snabb ut, men bör hamna vettigt till från det här läget. Hon tål att göra en del själv i loppen, och gynnas om tempot blir högt.

10 Trustworthy Ås har börjat bra i regi Henrik Svensson. Senast fullföljde han duktigt som tvåa och var nära El Sueco i mål. Förutsättningarna är inte de bästa här, men klaffar det så kan han slå till.

12 Alandias Karisma har har fortsatt form, och avslutade fullt godkänt som tvåa i ett tempofattigt lopp senast. Hon är oerhört speedig, och har skrällt från svåra lägen tidigare på V75. Vid överpace.

Spetsstriden: 4 Stay The Night och 2 Gills Abbe gör upp. Tror mest på Stay The Night.

 

1 kommentarer

  1. Svår omgång minst sagt, det var inte bara ni som var ute och cyklade i Manegen. Detta är baksidan med ”proffsanalyser” – att man synas enkelt i efterhand.

    Fortsätt det goda jobbet nu och håll igång med analyserna! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *