Inför V75 Halmstad

Förra veckans blogg utgick på grund av att undertecknad var sjuk. Nu är vi tillbaka igen med lite kommentarer om hästarna och loppen till V75 på Halmstadtravet!

**

V75-1, Silver, 1640 Auto

3 Indigo Broline får inte alltid det att fungera, men kan mycket när det stämmer. Här har han ett bra läge, och är han bara fräsch på lördag så är det vettig chans oavsett position. Senast galopperade han med krafter kvar 250 meter från mål. Gången innan såg han laddad ut mellan hästar, men fick inte fritt. Trivs på distansen och i Halmstad.

4 Crown’s Banker påminner en hel del om I.B. på så vis att det är en skör häst med hög kapacitet, som startar sporadiskt. Han var jättefin vid spurtsegern senast, och avgjorde då enkelt efter några månaders vila. Nu har han ett lopp i kroppen. Att det är Jeppe Rask och inte Bo Westergård i sulkyn den här gången, känns inte som någon fördel.

12 Famous Fayline har svarat för tre mycket bra prestationer i rad, och räknas tidigt trots läget. Näst senast var han mycket fin och avgjorde enkelt. Senast fullföljde han starkt som tvåa efter en rejäl avslutning i tredjespår utan rygg. Med tempo på loppet kan han slå till.

1 Capello Bob går upp i klass och riskerar att bli fastlåst då han inte är så snabb ut. Men formen är på topp och löser det sig med lucka i tid, så kan han bli giftig. Näst senast avgjorde han till knapp seger från utvändigt ledaren. Senast höll bra han som fyra utvändigt om Calvados Crane.

2 Mr Shimmer har svarat för flera fina insatser på slutet, har ett bra läge och står perfekt inne i klassen. Han är rätt så rask ut och kan bita ifrån sig länge om han lyckas fronta. Senast fullföljde han godkänt som tvåa i en snabb avslutning. Gången innan höll han bra som tvåa från dödens.

5 Tara Defi gynnas inte av den korta distansen, men är vass med en smygresa och klaffar det så kan hon vara med där framme. Näst senast sköt hon till piggt till delad seger. Senast var hon inte lika bra, utan höll mest farten.

Spetsstriden: Svårbedömt. 3 Indigo Broline?

 

V75-2, Klass II, 1640 Auto

4 Eklas Super Peach har toppform och gillar förutsättningarna. Samtliga av den femårige valackens tre segrar har tagits över distansen. Han är snabb ut, men är inte helt beroende av ledningen för att slåss om segern, utan fungerar även fint med en ryggresa. Från ledningen eller med en lämplig ryggresa så kan han vara med och göra upp om förstapriset. Näst senast tog han en enkel spurtseger. Senast vann han säkert från dödens.

2 Unison har inte haft det rätta flytet på slutet, och är bättre än raden. Nu har han lämpliga förutsättningar i form av spetsläge och kort distans. Går han iväg felfritt så sticker han nog till spets, och kommer han till ledningen så kan han bli svårfångad. Senast blev det startgalopp. Gången innan höll han fullt godkänt efter en tung löpning, och för tre starter sedan avgjorde han på bra sätt via open stretch. Ludde tror mycket på honom, och säger att det är hans bästa chans i omgången.

1 Fayence har varit riktigt bra vid två raka segrar efter långt uppehåll. Från det här läget är han garanterad en fin resa i den främre träffen, och det kan bli tredje raka segern om det klaffar. Öppnar bra. Näst senast blev det en säker spurtseger, och senast tog han en enkel spetsseger.

10 Sonof Montechristo höll starkt som tvåa efter vila senast. Han såg ut att gå mot segern, men blev trött den sista biten och åkte dit. Nu har han ett lopp i kroppen och läget är inte så tokigt, för han har bra startryggar.

8 Golden Hit har ett knepigt läge, men formen är på topp och hon har varit riktigt bra utan att få vinna i de två senaste starterna. Nu får hon Åke Svanstedt i sulkyn, och hittar han ned i en vettig position så kan hon överraska. Näst senast höll hon bra som tvåa. Senast fullföljde hon bra som tvåa från svårt läge.

5 Fracil har höjt sig på slutet och tagit två raka segrar. Motståndet är tuffare nu, men med rätt resa är han inte borta. Näst senast var han rejäl vid knapp dödensseger. Senast vann han enkelt från ledningen.

6 Caribou är startsnabb, gillar distansen och duger bra i klassen. Näst senast avslutade hon godkänt som oplacerad. Senast höll hon bra som tvåa, men tappade travet till slut. Nu är hon åtgärdad och rapporteras träna bra. Inte helt borta.

Spetsstriden: En felfri 2 Unison, annars 4 Eklas Super Peach eller 6 Caribou.

 

V75-3, Guld, 2140 Auto

6 Spring Erom har kapacitet för att duga i vilka gäng som helst, men karriären har stoppats upp av skador och annat. Dödenssegern senast, var ett litet smakprov på hur bra han är när han fungerar. Det blir ett offensivt upplägg även denna gång, och fungerar han lika bra igen så får Nahar det varmt om öronen. Först fram och får överta? Kan vinna även från dödens. Inte helt att lita på. Har sett spänstig och fin ut i jobb i veckan.

3 Nahar agerar väldigt stabilt och förnuftigt numera,.och radar upp starka insatser mot tuffa konkurrenter. Näst senast vann han åkandes från dödens. Senast höll han starkt som tvåa från dödens i V75-mästaren, utan att vara riktigt på topp. Han är lite trevande från start och det är risk för galopp vid laddning, men skulle han lyckas hålla ut S.E. så är mycket vunnet. Han är ju dessutom urstark, och det går inte att räkna bort honom helt även om han skulle hamna utvändigt om S.E.

12 Classic Grand Cru har ett trist läge bland tuffa konkurrenter. Men nu har han fått två lopp i kroppen och senast spurtade han bra som trea på avstånd. Kan skrälla vid överpace eller om favoriterna gör bort sig.

8 Juggle Face rapporteras vara väl förberedd efter sin vinterträning, men läget och avsaknaden av lopp i kroppen sätter ned chanserna. Ludde tror dock på en bra prestation direkt och hoppas kunna utmana om segern. Högkapabel. Stark.

Spurtstarke 4 Clear Sign visar fortsatt smygform i skymundan. Senast avslutade han godkänt i en snabb avslutning. Plats?

Spetsstriden: Den som är först framme av 6 Spring Erom och 3 Nahar får överta. 6 ?

 

V75-4, Sto-/lärl, 1640 Auto

5 Freude D.E. är en segermaskin med toppform och bra läge, som ska ses med god chans att leda från start till mål. Näst senast vann hon säkert efter ledning runt om. Senast drog hon i högt tempo i täten, och stack undan till en mycket enkel spetsviktoria.

2 Hanna Banker är ett annat sto med bra läge och hög träffprocent. Hon är dessutom snabb ut, men fungerar även bra bakifrån. Näst senast avgjorde hon på ett bra sätt i ett lunchlopp. Senast vann hon enkelt efter en perfekt resa. Femte raka?

3 Com Z. är kvick ut och bör kunna få en fin resa från det här läget. Senast återkom hon efter två månaders uppehåll och avslutade fullt godkänt som sexa. Hon har säkert gått framåt med det loppet i kroppen. Nu blir det troligen barfota runt om, som vid de övertygande segrarna före jul.

1 Naga Morich är en kapabel dam med full form, som dock inte är så snabb ut och därför riskerar att bli fast invändigt. Men hittar hon ut, så slutar hon i den främre träffen. Näst senast var hon godkänd som sexa från dödens. Senast var hon jättebra vid säker dödensseger.

4 Out Of Love var inte som bäst senast, men var duktig vid segern gången innan för Ingves. Läget och distansen är bra, och med rätt resa kan hon dyka upp där framme.

8 Flashman’s Jenka har ett besvärligt läge, inte minst med tanke på att hon bara är medelsnabb ut. Hon har pausat en dryg månad, men i de två senaste starterna har hon varit klart bra. Untersteiner var även mycket nöjd med henne i ett jobb i veckan. Skrällbud.

Spetsstriden: 5 Freude D.E. sitter nog tidigt i ledningen. 3 Com Z. och 2 Hanna Banker är också snabba från start.

 

V75-5, Stolopp, 2140 Volt

12 Operett Ribb har övertygat vid de två raka segrarna i år. I årsdebuten var hon överlägsen trots en resa i dödens. Senast vann hon obrukad från ledningen. Hittar Magnus Jakobsson, som kört hästen med framgång tidigare ett vettigt slagläge, så blir hon tung att stå emot till slut. Hon var jättefin i ett jobb i onsdags och tränaren låter väldigt uppåt.

1 Calypso Blue Chip har fin form, och sköter hon sig i starten så kan hon leda detta lopp mycket länge, kanske hela vägen. Hon är dock inte helt att lita på i startmomentet. Senast reparerade hon starkt som trea efter galopp, och då såg hon inte särskilt ansträngd ut. Untersteiner säger att det är hans bästa chans i omgången.

5 Braås Palema har varit ifrån i mer än en månad, och det är galopprisk från femtespåret. Hon har dock bra fart för klassen och kan blanda sig i segerstriden i felfritt lopp. Trivs med Åke.

7 Nicole Kidman var sjuk senast, därav den bleka insatsen. I starterna dessförinnan var hon dock riktigt bra, och i normal författning är hon inte borta. Trivs med Johnny.

3 Nubia har ett bra läge och får en fin resa. Senast fullföljde hon bra som tvåa efter sen lucka, och gick i mål med sparade krafter.

15 Cindy Hall har ett tufft utgångsläge, men kommer att runda många på sin hårdhet. Senast höll hon bra som fyra och var inte stort slagen. Kan hamna bra till från springspåret.

Spetsstriden: En felfri 1 Calypso Blue Chip tar hand om ledningen. 3 Nubia eller 6 Very Sober annars.

 

V75-6, Klass I, 2640 Volt

1 Ouch gjorde ett riktigt bra lopp som tvåa efter galopp senast, och har även visat fin form i starterna före det. Nu har han samma förutsättningar som vid V75-segern på Jägersro i slutet av november, och här är det troligt att han spetsar och leder länge, kanske hela vägen. Eventuellt kan det bli skor runt om den här gången, men den balansen fungerade bra för tre starter sedan och har troligen inte så stor inverkan. Ludde tror distansen går bra, men tycker inte att hästen visat sig vara någon hjälte den sista biten.

8 Ecchaffour är stark och gynnas av den långa distansen (vunnit två av tre). Löser det sig från det lite chansartade läget så fäller han många med sin styrka. Senast kom han inte in i matchen från bakspår, och galopperade när det gick snabbt i slutkurvan. Vid segern näst senast var han riktigt rejäl. Nu blir det skor, och enligt tränaren är det ett minus. Jensen varnar för galopprisk från innerspåret, men tycker att distansen är en mycket stor fördel.

12 Breedlove är V75-härdad, stark och har toppform. Den långa distansen har han vunnit över tidigare. Senast såg han mycket stark ut innan han galopperade 350 kvar, och det kan ha varit segern som rök där. Näst senast var han fullt godkänd som trea. Rundar många trots läget. Gick barfota fram senast och såg jättefin ut. Det lutar åt samma balans igen.

3 Crowne har sett mycket fin ut på slutet, men var inte lika vass senast som gången innan. Den här gången gör han debut på 2640 meter, men stallet tror inte att det är något problem och han har ju franskt blod i ådrorna. Han har ett bra läge och öppnar kvickt, men är inte beroende av ledningen utan går från alla positioner.

4 More than Enough är en stark och segervan dansk herre, som har fin form för dagen. Fjärdespåret är knepigt, och det kan bli galopp, Men klarar han spåret, så slutar han långt fram över passande lång distans. Näst senast höll han bra som fyra från dödens. Senast drog han i ett jämnt och hårt tempo i ledningen, och vann säkert på ett övertygande sätt. Körs bara på safety i början och sedan attack under slutrundan.

9 Toralf Jubb var inte som bäst i början av december och har varit ifrån ett tag. Han kan dock en hel del, gillar den långa distansen och brukar gå bra för Johnny Takter. Trots avsaknaden av lopp i kroppen låter Lähdekorpi ganska uppåt, och det kan vara farligt att nonchalera honom.

Spetsstriden: 1 Ouch har bra spetschans om han sköter sig.

 

V75-7, Brons, 2140 Auto

9 Freeman T.Porter har inte haft något flyt i starterna på slutet, men är samtidigt lite känslig för störningar. För fyra starter sedan blev han störd och galopperade bort sina möjligheter 50 kvar. I starten därpå krokade han ihop, och nu senast blev han diskvalificerad för trängning i Frankrike (varit trea annars). Kapaciteten är mycket bra för klassen, och Jorma Kontio i sulkyn känns väldigt intressant. Kan sänka allt.

11 Global Manhattan fick en alldeles för tuff resa senast, och höll med tanke på det klart bra som sexa. Han blir allt bättre för varje start, och att Åke Svanstedt själv sitter i sulkyn känns som ett stort plus. Läget är trist, men han går från alla positioner och tål att göra en del själv.

4 Admiral Sea höll tempot starkt vid spetssegern i V75-mästaren senast. Den åttaårige drog hårt under slutrundan och höll undan för kanoner som Nahar och Quarcio du Chene. Här är spetschansen bra, och han kan leda länge igen. Tidigt bud.

5 Vermo är stark, rejäl och tål tuffa upplägg. Han har övertygat i regi Flemming Jensen och vunnit fem av sex lopp för tränaren. I de två senaste starterna har han avgjort från dödens. Efter senaste starten har han varit struken, men Flemming som tror på en framskjuten placering säger att hästen känns fin igen. Kan krossa allt.

1 Ritano Freight har toppform och var jättebra vid segern senast, då han trots en inledande galopp kunde komma tillbaka och koppla grepp efter en stark avslutning. Han är bara hygglig ut och riskerar att bli över, men med klaff så kan det gå vägen.

3 Tion Medon Sisu fick fritt sent senast, och störtdök när luckan kom. Han hann dit på linjen och gick i mål med sparade krafter. Här har han på nytt ett bra läge och han kan öppna bra. Täta starter? Tuffare emot. Tränaren uppåt.

Spetsstriden: 4 Admiral Sea är spetsfavorit. 6 Gigant Slugger är också snabb ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *