Inför V75 Solvalla

Veckans V75-omgång äger rum på Solvalla, och det har blivit dags för finaler. Lycka till med liret!

**

V75-1, Stoeliten, 1640 Auto:

2 Royale de Crepon är en högkapabel dam, som hittills varit godkänd i regi Marcus Lindgren. Senast på Vincennes såg hon finfin ut som fastlåst med allt sparat. Är hon lika fin den här gången och om hon går iväg felfritt, så är det en bra vinstchans. Från spår två bakom bilen kan kusken fritt välja taktik.

4 Canaka B.F. som gör debut för Timo Nurmos är värst emot. Hon har ett bra läge, är stark och rejäl, går från alla positioner och kan tugga ned konkurrenterna om formen sitter där. Hon har dock inte startat sedan början av januari.

6 Simb Ruby har avslutat bra i flera starter på slutet. Klaffar det så kan hon överraska. Stallet andas optimism. Speedig.

5 Annicka såg fin ut senast, men var då väldigt blek från ledningen. Tränaren tror att det var en humörsak, men nu kanske Björn Goop kan få henne på rätt tankar? Hon har inte vunnit på länge, men kapaciteten är det inget fel på.

Spetsstriden: 1 Dear Jackie spetsar initialt. Taktik?

V75-2, Klass I, 2140 Auto:

12 Echauffour har toppform för dagen. Senast gjorde han ett starkt lopp som tvåa och var nära att vinna. Han är stark, tål att göra grovjobb och gynnas om det blir tempo på tillställningen, vilket det ser ut att kunna bli här. Åke Svanstedt i sulkyn känns väldigt intressant.

11 Online d’Amour kördes passivt senast, och blev fast med vinstkrafter. Läget är trist, men formen riktigt bra och han har hög kapacitet för klassen. Går han felfritt, så sänker han många till slut.

5 Breedlove såg mycket stark ut i dödens innan galoppen näst senast. Det var troligen segern som rök där. Senast var han inte alls lika fin, men tränaren tror att det berodde på att han blev ömfotad när han gick barfota runt om. Nu blir det ordinarie balans. Är han som han var näst senast, så kan han sluta i den främre träffen.

9 Art On Line är en kapabel häst med hög träffprocent. Efter senaste starten har han varit struken för en sårskada, och kan ha tappat lite. Han har dessutom ett lite lurigt läge och har aldrig vunnit bakifrån. Men klaffar det, så kan han vara med och göra upp om det.

1 Crowne är jämn och säker, rätt så startsnabb och kommer att få en fin resa från det här läget. Spets? Slipper han fastna invändigt så är han inte borta från segerdiskussionen. Senast hade han blivit segerfarlig med rätt vägval.

10 Ouch har lite tveksam stridsmoral, men kapaciteten är det inget fel på. Senast såg han klar ut, men var inte långt ifrån att bromsa bort segern i ledningen. Han går troligen bättre bakifrån än i spets. Med rätt resa och tempo på loppet är han inte borta.

4 Yankee Flair har bra form och läge, och har svarat för flera fina insatser i skymundan på senare tid. Får överta? Skrällbud,

Spetsstriden: 6 Democrat initialt. Släpper till 4 Yankee Flair?

 

V75-3, Guld, 2140 Auto:

5 Quarcio du Chene har imponerat och radat upp segrar hela vintern. Senast var värsta konkurrenten Brioni visserligen långt ifrån sin normala standard senast, men sättet som Quarcio avgjorde på var väldigt övertygande. Här möter han ett gäng som han normalt sett inte ska ha några större problem att slå, oavsett position. Får överta?

4 El Sueco gjorde det fullt godkänt som tvåa i gulddebuten senast. Han har varit borta i fem veckor på grund av en ömmande framkota, men känns enligt tränaren riktigt fin i jobb igen och brukar gå bra efter uppehåll. Från det här läget tar han troligen hand om ledningen. Sedan är frågan vilken taktik Ohlsson väljer, men rygg på Quarcio vore ju inte så tokigt. Tvåa?

6 Fabrice Axe fick en perfekt resa senast, men avgjorde samtidigt på ett tilltalande sätt. Kapacitetsmässigt är han inte alls så tokig, och med de två loppen i kroppen borde han ha gått framåt ytterligare. Han är inte så snabb ut, men grejar Sjunnesson en vettig position så är han nog långt framme.

9 Nahar har gått från klarhet till klarhet en längre tid, men i de två senaste starterna har han inte varit på topp och Lennartsson menar att formen inte är som bäst för dagen. Skulle han visa sig från sin ljusa sida, så är han värst emot favoriten. Han är urstark och gynnas om det blir rejält tempo på tillställningen.

7 Clear Sign är en häst med hög kapacitet, som man bara har väntat på att det ska lossna för. Han har varit uppåt på slutet, men det var ändå överraskande att han kunde vinna på det sätt som han gjorde från ledningen senast. Är han lika bra igen så kan det bli en bra placering. Spurtstark.

Spetsstriden: 4 El Sueco är spetsfavorit. 5 Quarcio du Chene kan få överta.

 

V75-4, Klass II, 2140 Auto:

5 Unesco Brodde visar härlig gåvilja, kapacitet och form. Han tål att göra en del själv, men är kanske bäst med ett rygglopp i högt tempo. Näst senast avgjorde han efter ett starkt slutvarv i ett taktiklopp på V75. Senast öppnade han tufft för att ta sig till ledningen i snöyran, och höll bra som knappt slagen.

2 Unison gjorde ett bra intryck vid spetssegern på V75 senast. Här är det bra spetschans igen. Han trivs allra bäst i den positionen och kommer att leda länge. Bäst på kort?

4 B.B.S.Mandarino har bra kapacitet, inställning, form och läge. Näst senast var han helt överlägsen från ledningen, och senast såg han slagen ut 50 kvar men kontrade och vann på bra sätt. Kan öppna. Under utveckling.

12 Quick Razz har ett trist läge, men formen är på topp och kapacitetsmässigt räcker han mycket långt. Näst senast fick han det serverat men avgjorde samtidigt väldigt enkelt. Senast fullföljde han starkt som tvåa en bit bakom Panne de Moteur. Rundar många trots läget.

1 Sonof Montechristo är speedig och kan få en fin smygresa från det här läget. Rygg på Unison? Han vinner kanske inte så ofta, men har bra form och fina fartresurser. Senast reparerade han bra som fyra efter galopp.

11 Fighter Gull duger bra i klassen och vid överpace kan han plocka många till slut. Senast återkom han efter en månads paus, och fick det inte riktigt att bita i snömodden. Nu har han ett lopp i kroppen, och bör ha gått framåt. Untersteiner har siktat hit.

Spetsstriden: En felfri 2 Unison tar nog hand om täten.

 

V75-5, Stolopp, 2140 Volt:

3 Global Nelly är en mycket lovande fyraårig Super Arnie-märr, som har gjort allting rätt hittills. Sex starter har resulterat i lika många segrar (fem från ledningen), och hon har aldrig varit i närheten av förlust. Det är bra spets- och vinstchans igen, och hon är hästen att slå. Senast startade hon från ett snävt femtespår och satt i spets på ett par steg, och vann sedan ohotad.

13 Photo Princess är högkapabel, har toppform och uppträder allt stabilare. Senast kunde hon inte utmana Global Nelly, men föll med flaggan i topp. Sista 1300 travades den tunga vägen efter 13,5. Nu ska man lätt henne i balansen och ett offensivt upplägg är att vänta. Värst emot.

6 Albright har övertygat vid segrarna, men var inte lika bra senast. Trots det svarade hon för en fullt godkänd insats som trea från dödens. Hon är inte så snabb ut, så det blir ingen ledning från springspåret. Men hon är stark och rejäl och tål att göra en hel del själv.

4 Beverly Boko har bra kapacitet och avslutade positivt som tempotorsk-sexa på V75 senast. Klarar hon spåret, så kan hon vara långt framme.

14 Que Linda gör bra lopp hela tiden. Senast fick hon för långt fram, men avslutade bra som tvåa. Läget är tufft, men klaffar det så kan hon sluta i den främre träffen.

5 Hazelmere har fin inställning och vann från ledningen på ett bra sätt senast. Har favoriten en dålig dag, så är hon en av många som kan slå till.

Spetsstriden: 3 Global Nelly spetsar.

 

V75-6, Brons, 2140 Auto:

4 Tion Medon Sisu har visat klar uppryckning i de två senaste starterna. Vid V75-segern näst senast sköt han till sylvasst, och nu senast fullföljde han starkt som tvåa och var nära andra raka V75-triumfen. Här kan han få överta ledningen, och skulle han få bestämma en bit så kan det räcka hela vägen. Han är dock inte beroende av ledningen, utan klarar även att göra en del själv. Toppform.

6 Global Manhattan har hög kapacitet och borde kanske haft bättre utdelning på V75 än vad han har fått. Näst senast kördes han på tok för offensivt, höll bra och var ursäktad. Senast var han inte som bäst från dödens. Han har varit lite väl hetsig i de senaste starterna så nu plockar man bort skygglapparna. Åke Svanstedt upp nu känns som ett stort plus.

10 No Fear Elkär är inte helt att lita på, men har definitivt form och kapacitet för att blanda sig i segerstriden i felfritt lopp. Han går bra från bakspår, och blir det tempo på tillställningen så plockar han många över upploppet. Senast gick han bra i skymundan efter galopp.

2 Gigant Slugger har fått fina resor och tagit två V75-segrar på kort tid, och det skiljde bara en nos från en tredje triumf näst senast. Här är det bra spetschans, men då han är som vassast med en ryggresa så är det troligt att Stefan Persson släpper. Löser det sig med lucka i tid, så blir han giftig. Vid segern senast avgjorde han knappt men på bra sätt före Tion Medon Sisu.

3 True Advantage toppspurtade som trea senast. Efter den starten har hon varit struken för feber. Hon är inte helt att lita på i startmomentet, men sköter hon sig så har hon kapacitet för att sluta långt fram. Bra spår och distans.

5 Beckman har fin form och duger bra i klassen. Näst senast var han mycket bra som tvåa från dödens, och senast fick han se sig slagen av en smygkörd. Inte borta.

Spetsstriden: 2 Gigant Slugger är nog snabbast från början, men släpper troligen till 4 Tion Medon Sisu eller 6 Global Manhattan.

 

V75-7, Silver, 2140 Auto:

5 Jackal Face har utvecklats starkt de senaste månaderna. Han är väldigt startsnabb. Senast tog han hand om ledningen i ett nafs, fick bestämma och vann sedan enkelt. Här kan han bli svårslagen om han åter kommer till ledningen. Det finns startsnabba hästar invändigt, däribland Cayenne Käbb och bilföljaren Isak C.D, men den sistnämnde kan behöva något lopp till innan formen är på topp, så Daniel Olsson kanske kan tänka sig att släppa? Samtidigt går J.F. från alla positioner, och tål även att göra en del själv i loppen.

9 Capello Bob var jättefin och övertygade med barfotabalans senast. Motståndet var visserligen inte det värsta, men segern blev överlägsen och synintrycket var mycket bra. Från det här läget kan det bli en lämplig smygare, och det lutar åt samma balans igen. Lähdekorpi låter riktigt uppåt.

6 Nino Coger har hysterisk form för dagen, och har avslutat strålande två gånger i rad. Näst senast vann han överlägset efter att ha svept fältet på sista långsidan. Senast fick han ett snällt lopp och avslutade sylvasst. Nu har han spår ganska långt ut på vingen, men klaffar det så sänker han många med sin vassa speed.

11 Famous Fayline har inget flyt i spårlottningen, och har på nytt ett trist läge. Formen är i alla fall på topp och blir det tempo på loppet, så kan han bli svår att stå emot. Senast avslutade han fullt godkänt som fyra från kön utan att pressas för fullt.

3 Isak C.D. är inte helt avsågad, men motståndet är tufft och han kanske kan behöva något lopp till i kroppen innan formen är på topp. Han är väldigt startsnabb och kan få en fin resa från tredjespåret. Spets och släpp? Senast gick han ett ganska bra slutvarv efter galoppen.

4 Cayenne Käbb har utvecklats och gått riktigt bra i vinter. Senast återkom han efter sjukdom och fick en tung resa, men var väl ändå bara godkänd. Nu har han ett lopp i kroppen och läget är bra då han är snabb ut. I normal författning så kan han vara med och göra upp om förstapriset.

Spetsstriden: 3 Isak C.D. och 5 Jackal Face är snabbast. Jag tror på den sistnämnde i spets.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *