Inför V75 Axevalla

Favoritbetonat på Solvalla i lördags, och jackpot på Axevalla i helgen. En ensam vinnare kan kamma hem runt 50 miljoner kronor. Axevalla är en av V75:s skrällbanor, och har ett långt (Sveriges längsta) och utslagsgivande upplopp.

Lycka till med liret!

**

V75-1

Silver, 2140 Auto

En 2 Montgomery Hill i normal författning har bra chans att krossa allt i V75-inledningen. Han avgjorde säkert i årsdebuten senast efter ett par månaders uppehåll, och nu har han ett lopp i kroppen. Från det här läget bör det bli en passande resa i andraspår, och motståndet är lämpligt. Ett orosmoln är att han åt sämre än vanligt tidigare i veckan.

7 Capello Bob har ett trist läge, men lyckas Björn Goop servera honom den rätta ryggresan så slutar han i den främre träffen. Vid segern näst senast var han dunderfin från dödens. Senast fick han gå lite för tidigt och höll godkänt som sexa. Täta starter?

11 Legacy Kronos avslutade godkänt som trea efter en invändig resa senast. Nu har han ett lopp i kroppen och med tempo på tillställningen är han inte borta.

3 Rano höll fullt godkänt som fyra från ledningen senast, och har nu fått tre lopp i kroppen efter uppehåll. Här är det troligt att han spetsar och leder länge.

9 I Saw You vinner inte så ofta, men har bra kapacitet och har svarat för flera starka insatser på V75. Nu är det dags för årsdebut, och han kan kanske behöva ett lopp i kroppen. Men han tränar bra, och sitter formen där så rundar han många.

1 Ridgehead Cahore har nog lite bättre form än vad raden skvallrar om, och läget är klart intressant. Går han felfritt så kan det lösa sig riktigt bra. Fidus.

Spetsstriden: 3 Rano och 1 Ridgehead Cahore gör upp. Fördel Rano.

 

V75-2

Klass II, 2140 Volt

11 Hurricane Blue imponerade stort vid överlägsen seger i debuten för Ludde. Vid V75-viktorian senast var han dock inte som bäst för dagen. men med tanke på det var det ändå starkt att hålla undan till säker seger. Är han som näst senast, så är det toppchans trots läget. Han är överkapabel för klassen och tål att göra grovjobb. Fjärdespåret är dock inte optimalt – viss galopprisk. Skoryck?

1 Mr Fitch har bra kapacitet och inställning. Nu har han fått två lopp i kroppen efter längre vila, och senast avslutade han starkt som tvåa. Han är dessutom startsnabb och lyckas han hålla upp innerspåret så kan han bli svårfångad.

3 Gigant Sånna löste det sig fint för senast och han vann på ett övertygande sätt. Han är snabb ut i volten och utmanar i spetsstriden. Frontar han, så leder han länge i nuvarande form. 

5 Hyacint har varit borta i ett par månader, och gör här intressant debut i regi Åke Svanstedt. Hon har visat bra fart vid segrarna, bör klara spåret och nu blir det troligen barfota runt om. 

8 Pampas S.I.R. har ett chansartat läge, men är kapabel och har fin form. Senast blev han tempotorsk, men avslutade klart bra i skymundan. Får han spara sin vassa speed så kan han bli farlig.

Spetsstriden: 1 Mr Fitch och 3 Gigant Sånna gör upp. Svårbedömt. Mr Fitch?

 

V75-3

Stolopp, 2140 Auto

6 Turbos Cherie har toppform för dagen och kommer från två raka tillika övertygande spetssegrar. Hon har bra kapacitet, är mycket startsnabb och kan leda hela vägen om hon håller sig lugn och får bestämma lite. Vunnit fem av sex från ledningen. Perfekt inne.

12 Operett Ribb var blek senast. Det berodde troligen på att hon var rejält brunstig, men hon hade även fått gå täta starter. Med tanke på den senaste insatsen så är hon aningen svårbedömd, men normalt är det en tuff dam som tål att göra jobbet. Blir det tempo på tillställningen så kan hon runda allt över Axevallas långa upplopp. Obesegrad med Björn.

10 Jacky Glide är stark och rejäl, spurtstark och går hela vägen. Senast satt hon långt bak i fältet, men avslutade riktigt bra efter att ha följt med i anfall 700 kvar. Inför den starten hade hon varit ifrån ett par månader, och har säkert gått framåt med det loppet i kroppen. Segerstrider.

1 S.H.T.’s Playmate vinner inte så ofta, men hängde med bra som fyra i ett tuffare gäng än detta senast. Formkurvan pekar uppåt och läget är perfekt. Kan överraska.

2 O.U.Glide vinner inte heller på beställning, men är kapabel och har ett bra läge. Nu återkommer hon dock efter ett tre månader långt uppehåll, och kan behöva lopp i kroppen.

3 Emma Nips har bra form och läge, och är inte helt borta trots att motståndet är tufft. Senast avslutade hon godkänt som trea.

5 Tiberina har fin form och vann säkert från ledningen senast, trots att hon pressades tufft på sista långsidan. Här är hon hårt inne på pengarna, men kan ändå dyka upp i den främre träffen över passande lång distans.

Spetsstriden: 6 Turbos Cherie tar hand om ledningen.

 

V75-4

Sto-/lärl., 2640 Auto

3 Tofu är en av få hästar i loppet som visat att hon trivs på den långa distansen. Formen och läget är bra och sköter hon sig, vilket hon vanligtvis gör, så är hon med och tampas om förstapriset. Senast tappade hon massor på galopp, men reparerade mycket starkt under slutrundan.

11 Natural Grace blir allt bättre och spurtade duktigt som tvåa senast efter tidig galopp. Läget är trist, men hon är stark och rejäl och stämmer det under vägen så är hon med och gör upp om segern. Distansen går bra.

7 Miss My Money åkte dit mot en smygkörd senast, men höll ändå fullt godkänt som tvåa efter några månaders uppehåll. Hon har pausat kort efter den starten, men bör inte vara sämre nu. Hon gjorde flera starka insatser på V75 i fjol och ska passas tidigt. Startsnabb.

1 Braås Palema har gjort bort sig som hårt betrodd på V75 i de två senaste starterna. Men hon har sett fin ut, och från det här läget kan det bli bra då hon är startsnabb. Håller hon sig lugn, så klarar hon nog distansen.

12 Password har bra kapacitet, men har inlett året med att galoppera i två starter. Skulle hon sköta sig så är hon inte borta trots läget. Autostart och bakspår ökar chansen till felfri avgång.

9 Lindsey Trot har bra form och ett fint smygläge. Hon tål den långa distansen, och gynnas om tempot blir högt. Senast avslutade hon fullt godkänt som trea i ett lunchlopp.

Spetsstriden: Svårbedömt, men 1 Braås Palema, 7 Miss My Money och 2 Renate Bowl gör upp.

 

V75-5

Klass I, 2140 Auto

5 B.B.S.Mandarino är en maffig sort som verkar vara under hastig utveckling. Näst senast visade han fin styrka och inställning när han kontrade till V75-seger. Senast blev det tidig galopp, men han såg fin ut i värmningen så det kan bara ha varit ett olycksfall i arbetet. Här kan han få överta ledningen, men ger samtidigt intryck av att vara allround och räknas även med ett annat upplägg, Ny i klassen.

2 Harpos Hitsvillle har ett perfekt läge och har visat fin form en längre tid. Näst senast avslutade han riktigt bra som fyra. Senast var han lite seg som trea, men nu kan det bli aktuellt att lätta honom i balansen för att få honom att bli rappare. Kan öppna.

6 Fantoccini har hög grundkapacitet och vann V75-lopp i höstas. Senast var han inte som bäst, men då hade han en infektion i kroppen. Formen? Han går bra från alla positioner, men är snabb ut och här utmanar han i spetsstriden. Lyckas han fronta så kan det räcka hela vägen.

8 Fighter Gull lottades till ett svårt läge, men ska ändå räknas tidigt i det här gänget. Han är kapabel för klassen och var riktigt fin vid senaste segern. Senast var han dock bara hygglig som sexa. Klaffar det, så dyker han upp där framme.

7 Hobnob har ett trist läge, men är snabb ut och har fått ett lopp i kroppen efter paus. Löser det sig, så har han fart nog för att sluta långt fram. Senast höll han godkänt som tvåa utan chans.

10 Nestor Gel har gjort flera fina insatser på slutet. Näst senast sköt han till vasst efter sen lucka, och senast skötte han sig bra i en tuff V75-final. Han är kvar i klassen, står perfekt inne i loppet och får han ett lopp på lång väntan så sänker han många med sin vassa speed.

Spetsstriden: 4 Super Ferrari initialt. 5 B.B.S.Mandarino övertar tidigt, annars 6 Fantoccini.

 

V75-6

Brons, 1640 Auto

6 Art On Line gör bra lopp hela tiden, och höll starkt som trea efter en tuff löpning senast. Han har tagit de flesta av sina segrar från ledningen, och Mikko Aho gör nog ett rejält försök att ta sig till täten. Kommer han dit utan att det kostar alltför mycket, så blir han svårfångad.

4 Vermo har varit rejäl vid segrarna. I årsdebuten senast fick han lägga en tuff speed på första långsidan, och höll sedan godkänt till en fjärdeplats. Inför den starten hade han varit borta i en och en halv månad, och med tanke på det så var det en ganska bra insats. Med det loppet i kroppen och ett förmodat högt tempo på tillställningen, så kan han bli svår att stå emot.

10 Mad Image har hög grundkapacitet. Senast avslutade han bra som trea, och nu har han fått en genomkörare innanför västen efter en månads paus. Här har han en bra startrygg i startsnabbe Lotus Elan, och den här gången blir det barfota runt om. Hoppas på tempo.

2 Armando Kievitshof blir allt bättre och har ett perfekt läge. Senast blev det galopp i en våldsam spetsstrid, men näst senast höll han tappert som fyra från dödens. Från det här läget finns kan det bli en fin resa, och med tempo på loppet så kan han slå till.

7 Danne Fame är inte helt att lita på och läget är trist, men formen är riktigt bra för dagen och upphämtningen efter galoppen senast var strålande. Löser det sig, så kan han överraska.

11 Niels Langkjaer står hårt inne i loppet och har ett svårt läge, men formen är på topp och det har blivit tre raka segrar på slutet.

9 Mafioso har varit förbättrad med barfotabalans i de två senaste starterna. Löser det sig så har han form för att sluta långt fram.

Spetsstriden: 3 Lotus Elan initialt. 6 Art On Line laddas och får troligen överta, men 4 Vermo gör också ett försök.

 

V75-7

Flerklass, 2640 Auto

9 Admiral Newport är kapabel, och har för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet. Han såg strålande ut i sina segrar i december och januari. Senast såg han inte riktigt lika fin ut, men vann ändå enkelt och med sparade krafter. Voltstart är ett moment som han hade problem med senast han provade det, men grejar han starten så är det en bra chans.

14 Juggle Face är en hårding med hög kapacitet som gynnas av Axevallas utslagsgivande upplopp och den långa distansen. Men han är inte att lita på, och senast blev det flera galopper. Efter den starten har han varit ute i ett provlopp, och var mycket fin i det (14,6/2200 volt). Sköter han sig på lördag, så blir han inte lätt att stå emot.

2 Belgrado har utvecklats och höjt sig några snäpp under vintern. Senast blev det helt fel, och sedan pressades han aldrig utan kördes snällt. Vid de tre raka segrarna dessförinnan, har han varit fin och vunnit övertygande. Han är kanske som allra bäst med en ryggresa, men klarar även av att göra en del grovjobb. Klarar distansen. Med där framme.

3 Goofy Bermon har fin form, bra läge och gillar den långa distansen. Senast gick han ett riktigt starkt upplopp, och hade det klaffat lite så hade kunnat stå en etta längst ner i raden. Öppnar hyggligt. Givet streck.

4 Twigs Tarzan har inte startat på tre månader, och kan behöva lopp i kroppen. Men han rapporteras träna bra, och Stefan Persson har siktat hit. Intressant är att Björn Goop kör hästen för första gången. Trivs på distansen.

1 Nimbus Hackstable har fått pusta lite efter senaste starten som blev ett tufft lopp. Gången innan gick han bra som fyra i ett hårt gäng. Här har han ett bra smygläge och kan få en passande smygresa. Öppnar hyggligt. Inte helt borta.

Spetsstriden: 1 Nimbus Hackstable initialt. Först framme av 2 Belgrado och 3 Goofy Bermon övertar kommandot.

 

2 kommentarer

  1. V75 Axevalla 21.7 Travfest i Skara! V751 4 Ardi Boko blir min spik i V75-1 Nurmus verkar klar över att han vinner tidig spets? V752 Lurigt lopp men heja ramsan om att spela alltid Olle Goop behöver ej vara fel..bra häst i grunden jag tar även med Haugstads häst 3 PowerM.S chansar bort 2 Uranium tror 4Ouzo spetsar…3,4 i v75-2 v753 tokkörning eller taktik? Jag streckar på 1-2-3-4-5-8 gillar 8 Spring Erom men distansen? V754 9Noble Knight trots läget det låter mkt positivt i stallet spik 2… V75 5 streckar jag många 1,2,5,7,8,10,13,15 vore kul om det skrällde till här.. Svårt att ranka någon först kanske kan 1 Anastacia trot spetsa här.. V756 spik nr 3 7True Advantage har övertygat och utvecklas enormt vinner normalt från alla lägen! V757 2 hästars lås o ett fräckt sådant 2 Harpers Rockland o 10 High Leg som är bortglömd mkt fin häst… RADEN KOSTAR 96KR o är spelvärd… Bara att ladda upp med grillat här på Axevalla Champ… LYCKA TILL

  2. BRIONI HAR TÄVLAT FÄRDIGT! Joakim Lövgren har bestämt att hästen ska sluta på topp! Svårt att säga om det var rätt beslut men hästen blir spännande i aveln.. Önskar Lycka till…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *