Inför V75 Kalmar

Veckans V75-omgång på Kalmartravet. Lycka till!

**

 

V75-1, Silver, 1640 Auto

6 Jackal Face går från klarhet till klarhet. Senast vann han enkelt från spets, och skulle han komma till/få överta ledningen så är mycket vunnet. Men han är samtidigt allround och går från alla positioner. Kvar i klassen. Bra chans.

1 Zapdos Håjt har inte startat på några månader, men är en startsnabb och effektiv sprinter. Spetsar. Tränaren är sugen på att köra i ledningen, men med tanke på att det är årsdebut så kanske man släpper?

5 Gigant Slugger hävdar sig bra på V75 och är med där framme hela tiden. Han är speedig och är som allra bäst med ett hänglopp. Får han ett lopp på lång väntan, så kan han fälla allt. Ny i klassen. Startsnabb. Bör få fin position.

4 Harry Haythrow vinner inte ihjäl sig, men gör nästan alltid bra lopp. Nu har han fått två lopp i kroppen. Spurtstark. Bra läge nu.

8 Nino Coger har också en vass avslutning. Läget är trist, men formen är på topp och klaffar det så blir han giftig.

Spetsstriden: 1 Zapdos Håjt spetsar initialt, sedan är frågan vilken taktik det blir efter tre månaders uppehåll. Tränaren Thomas Jonsson låter sugen på att köra i ledningen, men om Johnny Takter och 6 Jackal Face ställer en allvarlig fråga så är det inte omöjligt att han släpper.

 

V75-2, Klass II, 1640 Auto

3 Sandmand Sand är skör, men har hög träffprocent, bra läge och fin form. Han står dessutom bra inne i loppet och klarar han av de täta starterna, så är han med och gör upp om förstapriset. Öppnar hyggligt. Tål grovjobb.

2 Imperial Wareco har fina förutsättningar. Han är loppets spetsfavorit och kan leda länge. Hela vägen? 

12 Pling Plong har ett svårt läge, men är en vass avslutare och måste ändå räknas tidigt.

11 Mr Fitch har också ett tråkigt läge, men ska eventuellt provas barfota runt om på lördag och kan speeda ner många till slut. Lopp i kroppen nu.

7 Devs d’Amerique har ett vingelläge, men är väldigt uppåt för dagen och ska lättas i balansen på lördag. Inte borta.

5 Citrin har utvecklats under vintern och kan öppna bra. Ska inte nonchaleras.

9 Nelle Käck spurtar bra varje gång och med tempo på loppet är han inte avsågad.

Spetsstriden: 2 Imperial Wareco är spetsfavorit. 5 Citrin och 4 Angelice Coger kan också öppna.

 

V75-3, Stolopp, 2140 Volt

4 Global Nelly har gjort allting rätt hittills och är obesegrad efter sju starter. Den här gången är motståndet det tuffaste hon har mött. Men hon är stark, har prima inställning och är snabb ut. Kommer hon till ledningen, vilket är det troliga, så leder hon länge.  

9 Angie Boko är ett annat segerstaplande sto. Hon har hög kapacitet för klassen och bra styrka. Senast gjorde hon grovjobbet och avgjorde enkelt. Nu har hon ett lopp i kroppen och bör vara ännu bättre. Långresa?

8 Calypso Blue Chip har gjort bra ifrån sig på V75. Nu är motståndet lite tuffare, men hon kan duga med klaff. Pausat kort.

7 Elaine är stark, har bra inställning och har fått två lopp i kroppen nu. Kan gå.

5 Bonnies Maggie har bra form och kapacitet. Hon står ganska bra inne i loppet och är inte borta om hon klarar femtespåret.

6 Brave Run svarade för flera fina insatser på V75 i fjol. Nu har hon årsdebuten avklarad och kommer de mer betrodda bort, så kan hon slå till.

1 Fragola kan en hel del och har stigande form. Läget är fint, och sköter hon sig så är hon inte helt borta.

Spetsstriden: 4 Global Nelly har spetsat från snäva spår förut, och är den troliga ledaren här.

 

V75-4, Stolopp, 2140 Auto

1 Zefiras Kavat vinner ofta, är snabb ut och har bra spetschans. Kan leda runt om. Nära femte raka senast.

9 Vinga har ett chansartat läge här, men blir allt bättre och löser det sig (från rygg på 1:an?) i det här lite lågklassiga loppet, så kan det mycket väl gå vägen. Stark och rejäl.

2 Naga Morich var inte som bäst senast, men är i normal författning stark och tuff. Läget är perfekt. Offensivt upplägg. Bättre distans nu.

5 Flashman’s Jenka har haft otur på slutet och är bättre än raden. Läget är bra, och klaffar det så kan hon blanda sig i striden.

6 Motola har full form, är väldigt startsnabb och utmanar i spetsstriden. Kan överraska.

Fartfyllda 10 Quantum Alexia var seg i årsdebuten senast. Med loppet i kroppen kan vi förvänta oss en betydligt bättre insats. Örjan upp.

4 Candy Cup är inte helt borta från ett fint läge. Hon kan öppna och gillar distansen.

Spetsstriden: 1 Zefiras Kavat är spetsfavorit. 6 Motola Bob utmanar vid laddning.

 

V75-5, Flerklass, 2140 Volt

7 Udo’s Oiler är inte att lita på, men har bra kapacitet och styrka. Han tål att göra grovjobb och går han felfritt så kan han krossa allt. Får överta? Första med Björn Goop.

9 Mellby Vargtass var inte som bäst senast, men då gick han med brodd på en tung bana. Läget är lite lurigt, men han har fina fartresurser och löser det sig så är han med där framme.

4 To And Fro är aningen osäker och det är galopprisk från fjärdespåret. Men han är kapabel för klassen, och sköter han sig så slutar han i den främre träffen.

12 Penalty Fare är inte heller helt stabil, men har form och fart för seger. Han  har inte haft det rätta flytet på slutet och är mycket bättre än raden.

13 Lyckes Per härdades i tuffa gäng i fjol. Senast vann han på ett mycket bra sätt i årsdebuten och nu har han ett lopp i kroppen. Inte borta. Spurtstark. Spåret?

8 Nelson Kronos kan bättre än vad han har visat i de två senaste starterna. Lopp i kroppen nu.

14 Major Eck har varit förbättrad med barfotabalans på slutet. Nu blir det skor. Formen är dock riktigt bra, och han är inte helt borta.

Spetsstriden: 6 Favorit B.T. spetsar initialt, men släpper till en felfri 7 Udo’s Oiler.

 

V75-6, Klass I, 2640 Volt

7 Yamani Hornline var jättefin vid segern för tre starter sedan. Därefter har han inte sett som bäst ut och gjort bort sig med galopper i två starter. Nu återkommer han efter 1,5 månads uppehåll, men brukar gå bra efter vila. Han är urstark, står bra inne i loppet och kan krossa allt. Nu är det inte helt säkert att han kan gå barfota fram, och det är i så fall ett minus.

6 Allaballakaitoz vann enkelt och med gott om sparade krafter från ledningen senast. Han har bra spetschans, bör klara distansen och nu har han fått två lopp i kroppen. Kommer han till ledningen och slipper tokpress, så kan det räcka hela vägen.

12 Trans Atlantic är en fin häst under utveckling. Han står visserligen hårt inne i loppet, men har bra kapacitet. Stark – hoppas på tempo.

1 Bulldozer har full form, och läget är bra då han är rätt så snabb ut. Löser det sig, så kan han slå till.

4 Unesco Brodde har visat att han duger bra på V75, och spåret bör inte vara några problem. Lång distans går bra.

Spurtstarke 3 Chip Dealer har bra form och läge. Han öppnar bra och sänker många med rätt resa.

2 King Bonnson är osäker men har bra kapacitet och styrka. Han står bra inne på pengarna, är bäst på hemmaplan och gillar distansen. Spåret?

8 Long Night spurtade bra i årsdebuten senast, och går framåt med loppet i kroppen. Kan överraska.

Spetsstriden: 6 Allaballakaitoz har bra spetschans från springspåret. 1 Bulldozer utmanar om ledningen.

 

V75-7, Brons, 2140 Auto

9 Friction vann övertygande efter en visslande avslutning senast. Här har han ett för honom passande smygläge, och är han lika fin igen så kan det bli en ny etta i raden. Motståndet är i alla fall inte värre den här gången.

5 Vector du Ling har hög kapacitet för klassen, men aktionen lämnar en del övrigt att önska. Får han travet att fungera så leder han länge. Tuffare emot nu.

2 Global Manhattan är kapabel, tål att göra en del själv och har ett perfekt läge. Han kan dessutom öppna rätt så bra. Formen är bättre än raden, och klaffar det lite bättre än vad det gjort på slutet så kan det vara dags.

11 No Fear Elkär gör bra lopp för det mesta, men har ingen tur med spårlottningen. Trots läget räknas han tidigt.

6 Ritano Freight duger bra i klassen, och får han spara speeden så sänker han många.

1 Exdream bör få en fin smygare från innerspåret, och löser det sig så kan det gå vägen.

7 Online d’Amour har vingelläge och går upp i klass den här gången. Formen är dock på topp, han har bra kunnande och ska inte räknas bort.

Spetsstriden: 3 Tiberina eller 4 Calvin Fortune spetsar initialt, men släpper till den som är först framme av 5 Vector du Ling eller 2 Global Manhattan. Fördel 5.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *