Inför V75 Momarken

Fredag 16 mars, kl 17.03

Veckans V75-omgång äger rum på norska Momarken, som har ett långt och utslagsgivande upplopp och korta kurvor.

Lycka till med streckandet!

**

 

V75-1, 1640 Auto:

4 Fleetfoot Hanover har finfina fartresurser och är väldigt startsnabb. Nu återkommer hon efter fyra månaders uppehåll, och kan behöva något lopp i kroppen innan toppformen sitter där. Men hon rapporteras vara fin i jobben och duger säkert bra direkt. Hon är inte att lita på, men sköter hon sig så kan hon spetsa och leda hela vägen.

5 Art On Line har gått bra hela vintern, och har hållit bra efter jobbiga resor i de två senaste starterna. Det finns risk för en tung resa även denna gång, men skulle det lösa sig lite bättre nu, så kan han vara med och göra upp om förstapriset. Lättas i balansen.

1 Princess Wine är en vass sprinter, som har varit klart bra i två starter efter vila. Hon har ett bra läge och är snabb ut, men det kan bli svårt att hålla upp innerspåret för F.H. Rygg ledaren? Med fritt i tid, så kan hon bli giftig.

9 Mugger M.M. är inte att lita på, men kan mycket och härdades i tuffa årgångslopp under fjolåret. Nu återkommer han efter uppehåll, men är väl förberedd. Sköter han sig, så är han långt framme.

2 Democrat har bra form och läge. Han är snabb ut, men är kanske som allra vassast med en ryggresa. Inte borta.

7 Finca har vingelläge, men blir allt bättre och vann enkelt mot enklare motstånd senast. Klaffar det, så kan hon överraska.

Spetsstriden: En felfri 4 Fleetfoot Hanover spetsar. Annars 1 Princess Wine eller 2 Democrat.

**

V75-2, Kallblod 2140 Volt

11 Hallsta Lotus tillika ”världens bästa kallblod” har årsdebuten avklarad, och även om det blev en ganska intetsägande spetsseger, så såg han jättefin och smidig ut. Formen är inte på topp ännu, men han är stark och tuff och blir svår att stå emot oavsett upplägg. Barfota runt om nu.

15 Åsajerven är stark och rejäl, och tål att tåga ute i spåren. Han kan även avsluta riktigt vasst. Formen är intakt, och han ses som främsta utmanaren till ”Lotusen”.

10 Moe Brage var tränaren inte nöjd med i jobb nyligen, men har annars visat uppåtgående form på senare tid. Tioåringen är humörbetonad men har finfina fartresurser, och får han spara speeden så sänker han många till slut.

1 Joker Elden har varit ute mot Åsajerven och Moe Brage från samma start på slutet, och gjort det riktigt bra. Intressant uppgift nu. Öppnar hyggligt.

Spetsstriden: 3 Torpa Glad är spetsfavorit.

**

V75-3, Stolopp 2140 Volt

1 Sensory Ås vinner inte så ofta, men har ett perfekt läge, är betydligt bättre än raden och stallet är riktigt uppåt för dagen. Hon öppnar dessutom ganska bra, och det finns en chans att Svanstedt lyckas hålla ledningen.

4 Knifetown Lady har börjat bra i fyra starter hos Stig H, och verkar vara under utveckling. Hon uppträder stabilt så fjärdespåret bör inte vara något problem.

6 Outstanding Night är inte helt att lita på, men har fin form för dagen och kan spetsa och leda länge. Hela vägen?

10 Tara Defi har inte varit på topp på slutet, men möter nu enklare motstånd än vad hon är van vid. Får hon ett lopp på rulle i bra tempo, så kan hon sänka allt.

5 Miss My Money har fått två lopp i kroppen och satt fast med sparat senast. Örjan upp nu.

3 Michelle des Champs har diffus form, men är bra i grunden och läget är passande.

Spetsstriden: 6 Outstanding Night är spetsfavorit.

**

V75-4, 1640 Auto

7 Vermo har vingelläge, men är högkapabel för klassen och löper han upp till det han visade vid segrarna, så kan han bli svår att stå emot. Speciellt som det ser ut att kunna bli tuff körning inledningsvis. Han är stark, tål att göra en hel del själv och Flemming Jensen är optimistisk. Ingen tvångsprissumma den här gången – går ner i klass.

6 Sexy Dirty Money har hög kapacitet för klassen och är obesegrad efter årets fem första starter. Merparten av segrarna har tagits på ett rejält sätt. Han står bra inne i loppet, är snabb ut och brukar köras offensivt. Kommer han till ledningen utan att det kostar allt för mycket, så blir han svårfångad. Tränaren tror på bra chans.

12 Motivated Hanover har ett tufft läge, men har visat fin inställning och styrka hos Stig H. Med tempo på tillställningen rundar hon många till slut över Momarkens långa upplopp.

Ett tråkigt läge har även 8 Onice Axe, men stoet har hög träffprocent och mycket goda fartresurser. Årsdebuten senast avklarades på bästa sätt, och nu har hon ett lopp i kroppen.

4 Sonof Montechristo har toppform och bra läge. På slutet har han svarat för tre fina insatser på V75. Spurtstark. Gillar distansen.

1 Oberon F.H. har varit ifrån och formen är lite svårbedömd. Förutsättningarna är i alla fall de rätta. Snabb ut. Skrällbud.

Spetsstriden: 1 Oberon F.H. och 6 Sexy Dirty Money är snabbast. Fördel 1.

**

V75-5, Stayerlopp 3140 Volt

10 Jacky Glide har härlig inställning och styrka, och borde vara nära toppformen med två rejäla genomkörare innanför västen. Hon tål ett offensivt upplägg, men fungerar även bra i ryggar. Kan krossa allt.

3 Milles Tempo var jättefin vid segern i årsdebuten senast, och har säkert gått framåt ytterligare med loppet i kroppen. Den långa distansen är inget problem och han är på väg upp genom klasserna.

8 Felix Vingboons har ett lurigt läge, men formen är på topp och skulle han komma till dödens utan att det kostar allt för mycket, så kan han bli svår att stå emot.

13 Yewish Boko kan mycket mer än vad han har visat på senare tid. Nu återkommer han efter uppehåll, och skulle formen sitta där så kan det gå vägen. Nu slipper han tvångsprissumman – hade över en miljon på sig i senaste Sverigestarten. Körs offensivt?

11 Ritano Freight är både snabb och stark, och har visat fin form på slutet. Lång distans går bra, och med rätt ryggresa så kan han slå till.

1 Pigalle möter tufft motstånd den här gången, men är både stark och formstark. Hästen är under utveckling och kan leda länge. Tveksam aktion senast.

14 Coktail Will var fin vid segern i årsdebuten senast. Han är väldigt speedig och borde vara gynnad av Momarkens långa upplopp. Vunnit tre gånger över lång distans. Nu kan det bli barfota runt om.

Spetsstriden: 1 Pigalle spetsar. 3 Milles Tempo kanske får överta?

**

V75-6, 1640 Auto

3 Joke Face imponerade stort i fjol, bland annat vid segern i Sundsvall Open Trot, och inför den stundande årsdebuten låter Ludde mycket nöjd med honom. Här är chansen stor att han blir släppt till ledningen, och då blir han vid sunda vätskor mycket svårslagen. Skulle han mot förmodan inte komma till spets, så krossar han troligen allt ändå.

6 Beanie M.M gör även han sin första start för året. Han kan ”allt” i ljusa stunder, och brukar vara bra direkt efter vila. Nu blir det öppet huvudlag, och då blir det ingen riktig laddning mot spets. Han har vunnit bakifrån också, men med Joke Face i ledningen så blir det inte lätt.

5 Wishing Stone är en annan väldigt spännande årsdebutant i loppet. Nu har den mycket kapable femåringen fått en vinterträning hos Svanstedt, och det blir intressant att se vad han kommer att kunna uträtta. Svanstedt har ganska stora förhoppningar inför säsongen. Snabb ut. Speedig.

Spetsstriden: 3 Joke Face körs offensivt och sitter tidigt i ledningen.

**

V75-7, 2140 Auto

11 Maxwell Mayday har ett svårt läge, men formen är på topp och med bra tryck på tillställningen så kan han spurta ner allt över upploppet.

6 Classic Tile är en riktig hårding som är oöm för upplägg, de gånger han står på fyra fräscha ben. Nu har han inte startat på ett tag, men han brukar göra bra lopp efter vila. Det är dock risk för ännu en tung resa. Stallet låter inte särskilt uppåt, men skulle han tävla på topp så krossar han allt.

8 Crown’s Banker är en annan glasbit med hög kapacitet. Läget är trist, men formkurvan pekar brant uppåt och klaffar det så blir han farlig.

4 Having Said That är aningen ojämn, men kan mycket när han vaknat på rätt sida. Nu gör han årsdebut från ett bra läge. Laddas. Tränar bra.

9 Jasper Lane var inte som bäst senast, men har fina fartresurser och kan få loppet. Spurtstark.

1 Acolyte Hanover har ett intressant läge, är snabb ut och formen är på topp. Skor nu.

Spetsstriden: 5 Voodoo Hornline spetsar initialt. Taktik?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *