Fyra år senare

Lördag 12 maj, klockan 23.28

Umåkers första V75-seger för året kom idag vid V75 på Dannero.

Anders Stenman och Jan Norberg är en kombo som slagit till tidigare på V75. 2008 vann de V75-lopp på Bergsåker med Vourrek Sund. Fyra år senare så var det dags igen.

Stenmans fina fyraåring, ”hemmabygget” Made at Home, tog tidigt hand om ledningen och sedan var det aldrig någon som kunde hota. Och det var långt ifrån tomt i tanken.
– Enligt kusken så hade han i princip okört, om man nu kan ha okört när man vinner V75. Men han var bra, han skötte sig otroligt bra, säger Stenman till Travbloggen.

– Han kändes fin senast också, men nu fick vi ju ledningen och han sprang bara och klippte med öronen. Det var som en joggingtur, det blev en enkel seger, berättar Norberg.

Två mycket rutinerade och duktiga hästkarlar Stenman och Norberg. Och jättekul att de fick revansch för V75-starten på Umåker för två veckor sedan, då det blev helt fel i loppet.
– Ja, revansch och revansch. Hästen var ju bra på Umåker, men det är sådär, du ska ta snabba beslut och det blev fel. Det går bra att veta det efteråt, men när du ska ta besluten så vet du inte det, säger Norberg.

Inför V75 på Umåker sade du att du skulle fira med ett glas saft vid V75-seger. Gäller det nu också?

– Ja det kan bli ett glas saft, men det får vi se under kvällen. Det är angenäma problem, svarar Anders Stenman med glimten i ögat.
**
Hittills i karriären har det blivit sex V75-segrar för Anders Stenman, och med Made at Home i stallet lär det komma fler..
**

Foto: Micke Gustafsson, Kanal 75

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *