Lättare lopp för El Sueco

Måndag 14 maj, klockan 12.47

Umåkeramatören Kristina Wiiks topphäst El Sueco har som de flesta känner till gjort en raketkarriär inom V75. Kortfattat så rusade han genom V75-klasserna, och gick från noll och upp i gulddivisionen på ungefär 1,5 års tid.

Efter några första starter i gulddivisionen har tränaren beslutat sig för att ge sin ögonsten några lite lättare lopp. Detta för att stärka självförtroendet hos den sjuårige valacken, efter en lång rad tuffa uppgifter. Senast var han ute i V75 på hemmaplan och var duktig som femma bakom stentufft motstånd som Sanity och Caballion. Nästa start blir i ett V65-lopp på Bergsåker 24 maj, vilket i och för sig kan vara nog så tufft ibland.

**

Här kan du läsa dagens artikel om Anders Stenmans och Jan Norbergs V75-seger med Made at Home.

I texten låter det nog som att Stenman är ensam ägare till hästen. Men enligt skelleftetravet.com är även Skellefteåbon Björn Wiklund och numera Umeåbon Thomas Lundström också delägare i hästen. Rätt ska vara rätt!

**

Det blev delad seger i lördagens V75-gästtips i Folkbladet. Professionella travspelaren tillika amatörtränaren och uppfödaren Stefan Dellbro hade fem rätt. Det hade även trav- och hockeykommentatorn Johan Olsson-Amsköld.

Nästa V75-gästtips blir till V75 i Östersund lördag 9 juni.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *