”Jag höll på att tuppa av.”

Lördag 26 maj klockan 22.02

Umåkeramatören Sven-Åke Johanssons Keep Well tog hem klass II-finalen på Solvalla idag. Den femårige valacken var näst minst streckad i loppet och stod i 30 gånger pengarna.

Om hästen var lite betrodd innan loppet så stärktes inte aktierna direkt efter en tidig galopp. Men avslutningen över upploppet var femstjärnig och imponerade även på en toppkusk som Örjan Kihlström som kör fantastiska hästar dagligen.
– Det började med galopp och sedan hade jag ingen förhoppning där vi satt och hästen kändes bara som en normal häst. Det var först när jag vek ut honom som han fick vingar. Det är sällan man ser en häst spurta så här, berömde Kihlström.

I går publicerades en artikel om Sven-Åke Johansson och Keep Well i Folkbladet. I intervjun säger tränaren
– Det är klart att det är tufft, men man är nästan tvungen att åka när man får en sådan här chans.

Det skulle visa sig vara ett väldigt lyckat beslut att ta chansen. Keep Well tjänade ungefär lika mycket idag som han hade sprungit in på karriärens 12 första starter. Och inte minst så fick tränaren ett minne för livet.

Undertecknad ringde tränaren nu ikväll och frågade honom hur det kändes när det blev klart att han vunnit.
– Det var fruktansvärt. Jag höll på att tuppa av, svarade Johansson som även berättade att han redan fått 25-30 gratulationssamtal efter loppet.

Imorgon firar Johansson V75-finalsegern med ett Elitloppsbesök.

**

Foto: Kanal 75

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *