Välkommen hem

Jag pratade med en vän idag som, precis som jag, har letat lägenhet i Umeå. En av ”konkurrenterna” som jag nämnt i ett tidigare inlägg.
Jag skriver ”har letat” eftersom att hon har hittat en ny lägenhet, till skillnad från mig. Och det är ju kul för henne. Verkligen jättekul. Jag är stor nog att inte vara avundsjuk och istället glädjas med henne. Jag gläds över hur fantastisk jätteroligt det är att hon snott en lägenhet som kunde varit min!

Hursomhelst… Hon bodde i Umeå sedan tidigare så när vi hade pratat klart sa jag: ”vi ses snart på stan”, varpå hon svarade: ”välkommen hem”.
Det är inte så märkvärdigt kan tyckas, men jag blev alldeles varm i kroppen. För det är precis så det känns. Om en vecka flyttar jag hem.

Inget ont om inlandet. Jag är uppväxt här och jag kommer för alltid vara en inlandspajk i blod och själ. Men Umeå är den enda platsen där jag har känt mig hemma på riktigt. Det är där som jag trivs, det är där som jag har min umgängeskrets.
Jag har omedvetet hamnat i ett svart osocialt hål. Men nu kravlar jag mig upp, sakta men säkert, med hjälp av en vän som erbjöd mig ett nytt och väldigt spännande jobb.

Jag må inte ha hittat någon lägenhet ännu, jag kan bli tvungen att soffsurfa hos vänner och bekanta ett tag. Men vad gör väl det?

Snart går jag på välbekanta gator igen.

Snart är jag hemma.

 

4 kommentarer

  1. Hahaha, du ä int bitter! Åh jag hade nu tänkt posta ett klipp från en sitcom som jag råkade trilla över på femman idag där en dude tjuvbodde på en vind hos några andra dudes och det skulle ha varit jätteroligt och jag hade skrivit att ”u’r gonna be that guy” men nu fanns inte detta klipp någonstans på hela jävla www (tro mig har ägnat cirka senaste kvarten åt att söka) så nu blev det inte så roligt ändå, jaha mhm sattehhhh… okeeej.

    Tjat är i alla fall rätt strategi. Kör hårt!

    • Hahaha, trist att du inte hittade klippet. Känns som att jag kunde fått några bra tips där. Och nää, ja ä int bitter. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *