Svik inte laget – Umeå!

Nu är tiden inne, som alla hockeyälskare har så länge väntat på. Lådvis med utrustning skickas ut till hallarna och alla spelare är som ett barn vid julafton. Löven har som bekant tjuvstartat säsongen på andra sidan Kvarken och i dagarna kliver Vännäs och Teg på is. Därför är det även läge för undertecknad att åter krypa fram och försöka få ihop en text  av några osammanhängande ord.

Av rubriken att döma kan ni säkert lista ut att min första text för säsongen kommer jag att avhandla Löven. Jag vill först börja med att berömma Jimmy Blixt som tillsammans med Jens Öhman satt ihop ett mycket intressant lag. En bra mix av rutinerade herrar, unga flipar och (som den gamla VF-profilen Viljo skulle ha skrivit) hemmaprofiler. Ett lag som kommer att vara slagkraftigt i årets hockeyallsvenska och kommer ha goda förutsättningar med att lyckas hålla sig kvar.

Just det sistnämnda är trots allt vad den första säsongen i Allsvenksan kommer att handla om, att hålla sig kvar. I mitt tycke så får Löven VG i betyg om de lyckas hållas sig kvar utan att behöva kvala. Allt annat är en bonus. Därför efterlyser att klubben har en lika tydlig målsättning som i fjol. Då var det – ”Vi ska tillbaka”. I år vill jag att de ska säga- ”Vi ska hållas oss kvar”.

Jag har pratat med ett flertal fans, lätt hockeyintresserade Umeåbor och folk inom klubben. De flesta har en tydlig målsättning och dröm. ”Jag är säker på att vi kommer hamna topp sju”. Är detta realistiskt? Ja, alla lag börjar serien med nollpoäng och allt kan hända inom sportens värld. Men inte så troligt om man tittar på det hela objektivt. Tänk att stommen av laget spelade Div1-hockey i fjol men är tillspetsade med några riktig namnkunniga nyförvärv. Det är nog just de nyförvärven, som Mats Lavander, Stefan Öhman och Per Hållberg, fått Umeåborna att börja drömma sig högt upp i tabellen.

Det jag är rädd för är att Löven kommer att få kriga hårt för att slippa negativt kval (vilket jag tror att de kommer lyckas med) och med det kommer de hockeytörstande Umeåborna att lessna på när kraven innan säsongen är så högt ställda. Värsta mardrömmen är om klubbledningen sparkar Jens, nej, ge han arbetsro med att fortsätta det goda jobb han påbörjad, även om det går tungt.

Löven kommer vara ett krigande lag som spelar med hjärtat i år och för att de ska ens ha en minsta lilla chans att komma topp sju, som det dröms om, krävs att hela Umeå sluter upp och stöttar sitt Björklöven. Umeå Arena måste vara en kokande hemmaborg inför varje hemmamatch. Därav min vädjan till Umeåborna, svik inte laget även om det går lite tungt. utan ställ er upp och var stolta över laget nu när de är tillbaka till hockeyns framsida och visa att Löven har bland de bästa fans som finns i hockeysverige. Då kommer det bli en trevlig vinter och vi kan sätta en högre målsättning till nästa säsong!

 

6 kommentarer

  1. Jag vet inte vilka personer du pratar med eller om du drömmer. Men även i intervjuer med spelare på hemsidan o annat samt under mina egna samtal med vänner så är målet, ”hålla sig kvar”, topp sju är en dröm men målet är att hålla sig kvar. Så jag vet inte vad för folk du pratar med, låter väldigt underligt…

  2. Äntligen hockeysnack!
    Ser fram mot en härlig hockeyvinter med löven, Teg och Vännäs på isen och en engagerad hockeyhörna!
    Kör hårt!

  3. Håller med John. Har personligen följt Löven i hela mitt liv, och står i klacken på varje match jag har tillgång till att fara på. Jag pratar extremt mycket hockey med medmänniskor här i Umeå och jag har nog bara snubblat på en eller två personer överhuvudtaget som tror på en topp 7 placering. Vet inte vad du har pratat med för människor, men det intrycket man får av 9/10 här i stan och speciellt på ståplats H är ju att ”så länge vi håller oss kvar så är jag nöjd”.

  4. Håller med Akke & Eriks Hockeyhörna – slut upp för Löven! Jag har haft förmånen att få vara med i publiken på två (hitintills) av lagets träningsmatcher och jag ser med stor tillförsikt fram emot säsongen och tvivlar inte en sekund på att de klarar det MEN jag tror att en stöttande publik (i det närmsta slutsålt) varje hemma match och så stor klack som möjligt borta ger laget en extra vitaminkick, taggar laget inför match, ger dem adrenalin att fortsätta kriga med själ & hjärta. Samt att det är viktigt för staden, klubben i sin helhet, för framtiden i att locka ”yngre” förmågor att fortsätta på den inslagna vägen, att publiken finns där, då får vi också en riktigt underhållande hockeysäsong & ett återuppstående hockey Umeå. Tack för mig,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *