Skolan och kyrkan och julen och det…

Jag roas lite smått av den nu uppblossande debatten huruvida man nu får fira advent,  Lucia eller andra kristna jultraditioner i skolmiljö eller kyrka eller..,ja de små liven ska ju skyddas från påverkan med religiösa förtecken…det kan jag för all del hålla med om. Det finns all anledning att barn själva ska få komma på att det finns något som är större än vi förstår och sedan om man vill kalla detta för ett Berta, Gunnar, Ivan eller Olga…eller andra gudomliga namn kan jag tycka är mindre intressant…egentligen. Klokt också om vi lär barnen att det inte går att ursäkta våld med att någon gud vill ha slagsmål/krig heller…nåja. I min lilla kammare undrar jag nu…hur gör vi med barn som har bibliska namn eller namn förekommande i koranen osv. får de komma till skolan…Maria, Matteus, Johannes…ska de vara hemma? Och hur gör vi med Muhammed och Gabriel och Sara?

1 kommentarer

  1. Vilket svamel från alliansen, det är där det kommer från början, kyrkan ska/skall enligt min PERSONLIGA mening fortsätta som vanligt med den kristna läran, varför firar vi jul och påsk plus en massa andra höjdpunkter.
    SKA vi ta bort lärandet med, oj, oj glömde det har folkpartiet gjort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *