I Reinfeldts Sverige finns det ingen industri och för få lågavlönade

Statsminister Fredrik Reinfeldt har varit ute i stora världen och frotterat med den internationella eliten på World Economic Forum i Davos, Schweiz. Ni vet hur det brukade vara förr i världen när svenska politiker åkte utomlands. De skröt om produktionstal, välfärd, jämställdhet och så vidare.

Reinfeldt har ett lite annat upplägg när han berättar om Sverige:

Han påstår alltså att det i princip inte finns några industrijobb i Sverige, att det finns för få människor i Sverige med låga löner och att han inte vill säga att det ska vara fler lågavlönade människor i Sverige för det låter inte så trevligt. Det förklarar så mycket av den här regeringens politik och deras extrema fokus på lågavlönade lågproduktiva tjänstearbeten. Statsministern tror på allvar att det knappt finns några industrijobb i Sverige.

Med anledning av Reinfeldts påstående om den svenska industrin kan det vara på sin plats att visa det här diagrammet som ledarsidans medarbetare Tony Johansson satt ihop:

479913_10151313384357739_1020261552_n

3 kommentarer

 1. Fullständigt bisarrt, så det är låglönejobb som är Sveriges framtid?

  Sveriges framtid stavas inte låglönejobb. Vi behöver fler växande företag som har exportprodukter, högre teknikinnehåll etc. Vi kan aldrig kunna bli rika av att servera mat till varandra eller att jag går hem till grannen och städar och grannen kommer hem till mig och städar, dumheter. Reinfeldt har aldrig varit verksam inom exportindustrin och det är därför han kommer med sina konstiga uttalanden.

  Men, jag antar att låglönejobben tyvärr känns som en ganska logisk fortsättning på Sveriges väg in i framtiden. Med sjunkande skolresultat och en invandringspolitik (som främst syftar till att ”hjälpa” andra än det egna samhället), färre ”riktiga” jobb, ökad kriminallitet etc. Globaliseringen gav verkligen oss en riktig nitlott. Skeppet sjunker, lappa och laga, lappa och laga.

 2. Hej tack för ditt bidrag
  Trevligt att få reda på hur Reinfeldt tänker och ser på landet
  Jag är förvånad över att m – som är ett parti för de rika fick så många röster sist
  att man har fått riva ned landet helt är också tragiskt
  att säga att vi skall ha det si eller så utan att fråga folket får konsekvenser
  de tappar och andra partier vinner på detta. Undrar om SD eller S eller annat kan vara bättre? Vill gärna att vi skall var bra på det vi gör och inte dumma. Som ex med invandringen i mängd – som vi har som ett dåligt ex

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *