Måsten hit och måsten dit

Livet är fyllt av måsten. Vi måste hinna så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Vi ska vara bra på så mycket. Barnen ska vara så perfekta. För barn måste vi ju också ha.

Allt ska följa senaste modet. Maten ska vara av restaurangklass även hemma. Huset ska vara inrett enligt de senaste inredningstrenderna. Bilen ska vara nyaste och dyraste modellen. Vi ska ha stuga, husvagn och ändå semestra utomlands. Kläderna ska vara av senaste snittet. Sminket ska vara det dyraste och man ska helst se ut som någon filmstjärna när man är sminkad. Leksakerna ska vara det som är inne nu.

Ni som träffat mej någon gång ser var jag är på väg. Ni andra får ge er lite till tåls!

Vi rusar genom livet för att uppnå så mycket, men ingenstans i det jag skrivit finns det viktiga. Det som ger livet sant värde och innehåll. Jag känner egentligen för att lämna det osagt, så att du som läser får fundera lite över vad som är det sanna värdet. För är det sanna värdet samma för alla?

Jo, det är det. Men det är svårt att förklara. Egentligen handlar det om att vi alla behöver stanna upp och fundera över vad som är viktigt för just oss. När vi hittat det viktiga så  vet vi vad det sanna värdet är. Det kan vara pengar som är det viktigaste, men det är faktiskt inte så vanligt. Det kan vara kärleken, familjen, vännerna, arbetet, fritiden, lugnet, vardagen, luften, marken, jorden…

Vad är viktigast för dej? Vad ger ditt liv det lilla extra?

 

3 kommentarer

  1. Min relation till mig själv, mina barn och min man är det absolut viktigaste i mitt liv. Tid med dem skapar den energi jag behöver för att vilja göra alla de ”måsten” som jag själv väljer. Jag tänker också att det är lätt att vi tror en massa saker. Att vi tror att andra bryr sig om hur vi ser ut eller hur väl vårt hem är inrett. I själva verket får vi själva välja vad vi tycker är viktigt och lägga tid på det utan att egentligen bry oss om vad andra tycker. Skrev mer om detta i mitt tidigare inlägg http://mariaklein.wordpress.com/2012/06/09/livspussel-med-bitar-som-inte-passar/ Tack för ditt inlägg.

    • Du har så rätt Maria! Det är vi själv som skapar den bilden och det kravet hos oss själva. Tack för din kommentar!

  2. Pingback: Intervjuer till tidningar | Tidspusslet – konsten att få livet att gå ihop

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *