Köp- och miljömedvetenhet

ReturkartongJag upplever att vi lever i ett ”köp och släng”-samhälle. Vi köper något. Använder det tills vi blir less på det. Då slänger vi det och köper något nytt. Vi slänger hela och fungerande saker. Dessa saker bränns upp eller återvinns kanske på något sätt. När det handlar om elektronik blir det ofta delar som inte går att återanvända utan det måste lagras på ett sådant sätt att det belastar vår jord.

När vi byter ut saker i vårt hem försöker jag kolla om det finns någon annan som behöver de saker vi tänker slänga. Antingen skänker jag bort det, eller säljer det billigt. På det sättet blir det en vinst för den som tar över sakerna, för mej och för vår jord.

Det finns många fler saker jag vill göra för att hjälpa miljön. Jag får helt enkelt ta det ett steg i taget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *