När blir man någon?

Ständigt hör jag folk beklaga sej om olika saker. Det kan till exempel vara snön, skolan, mataffären eller grannen. Det gemensamma i all klagolåt är att någon borde ta tag i det. Någon borde minsann prata med den eller den personen. Jag har alltid undrat över vem någon är. Jag vet fortfarande inte vem det är, men jag har en tanke att alla måste väl vara någon. Då blir nästa tanke rätt logisk: Om alla gör sitt för att vi ska få det så bra som möjligt istället för att vänta på att någon annan ska göra det så kanske vi kommer någonstans.

vänner

Tillsammans

Jag tror att det är Jante som spökar:

Inte kan väl jag…

Det där kan andra så mycket bättre…

Jag som är så…

 

Det är väl klart du kan! Varför skulle du inte kunna det? Än sen om andra är bättre. Och hur kan du veta det om du inte provar?

Alla är någon och alla kan mer än de tror. Tillsammans kan vi uträtta storverk.

Kommentera gärna! Jag uppskattar kommentarer.

4 kommentarer

  1. Alla kan vi göra något och gör vi något tillsammans så blir vi starkare. Det finns så många goda krafter och ideer som vi kan utveckla. Tyvärr hindrar vi ofta oss själva med en massa funderingar ang. vad ska andra tycka och tänka om varför just jag ska göra det här. Om vi gör vårt bästa så brukar det i regel gå att lösa det mesta.:-) / Mvh Karin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *