En rad dåliga beslut

I helgen blev det, som ni alla vet, asvarmt. En drastisk förändring i vardagen som jag inte tycks kunna hantera. För det blev starten till en rad felbeslut som gör att jag mer eller mindre är orörlig idag.

Det började med en promenad. Jag snörade på mig mina löparskor, som jag sedan tidigare vet har noll och ingen ventilation. Det blir stekheta även under vintern.
Solskyddsfaktor? Nä då, det blir bara en kort sväng. Keps till min kala hjässa? Nonsens. Tröja? Nä fan, vill ju inte ha t-shirtbränna.

Efter min knappt två timmar långa promenad kom jag hem med två stora blåsor under trampdynorna och en ganska saftig bränna på kropp och knopp. Vad gör man då? Jo man sätter sig på balkongen och solar lite till.

När det då var dags att sova hade jag en kroppstemperatur på en sisådär 150 grader celsius. Inte optimalt. Vad som inte heller är optimalt i ett sådant läge är att vi har en säng som är 120 cm bred, och Åsa vill ligga så tätt intill man bara kan.
Efter att ha kastat undan henne från min brinnande kropp ett tio-tal gånger var paniken total och jag tog mitt pick och pack och gick ut i vardagsrummet, och lade mig på golvet.
Varför golvet undrar ni då, det är en bra fråga som jag inte har något bra svar på. För att det var svalt kanske? Det gick också bra ett litet tag, sen vaknade jag upp, halvkroppsförlamad.

Så idag sitter jag här och skriver med två fötter som knappt går att stå på, en vänstersida av kroppen som fungerar sämre än vad jag skulle önska. Och jag är varm, så inåt helvetet varm…

Jag borde bli omyndigförklarad.

4 kommentarer

  1. Jag vill minnas att du spenderade en dag ute på en Kanarieöarnaresa och resten kvidandes i det mörkaste hörn du kunde hitta, svärandes över ditt ungdomliga oförstånd att inte använda solskydd. Kontenta = Du borde ha lärt dig. Kontenta av den här upplevelsen? Du borde ha lärt dig….2

  2. Alltså … sista raden sammanfattar liksom allting. Absolut topp-tre bland avslutande knorrar på ett inlägg, det är inte ofta jag skrattar högt när jag läser!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *