Livet är en dålig komedi

Jag har inte haft mycket till övers för komedifilmer i stil med ”Den där Mary”. Ni vet, hysterisk skämskomedi. Men efter den här morgonen är jag nog beredd att byta ställning, för det visar sig att sakerna som händer i dessa filmer faktiskt kan hända på riktigt.

Det jag nu ska berätta inträffade hemma hos mig denna morgon.
Det kan verka överdrivet, men det är faktiskt vad som hände.

När jag vaknade i morse var det 18 grader inne i lägenheten, svinigt kallt. Så efter att jag skjutsat Åsa till jobbet sjunker jag ner i soffan, hårt inlindad i en filt.
När det sedan var dags för morgonens besök på toaletten, den sittande sorten, tar jag med mig filten för att slippa frysa.
När jag känner mig nöjd sträcker jag mig efter toapapperet som trots slit och vrid vägrar att rivas av. Jag rycker till och ut genom den öppna toalettdörren flyger rullen som ett pistolskott. Där utanför ligger vår hund, Dylan, och han skuttar efter redo att döda.
”NEJ”, skriker jag i en en blandning av ilska och panik och Dylan stannar av vid rullen. Eftersom att detta är den sista pappersrullen vi har så har jag inget annat val än att ge mig ut efter den.
(Jag tror inte att jag behöver beskriva gångstilen jag rockar här, med byxorna vid fotknölarna?)
Vad händer då när jag når fram? Jo Dylan tolkar mitt sätt att föra mig som att jag vill leka och hunddjävulen tar rullen och springer iväg. I ren reflex ger jag mig efter honom men jag snubblar över filten som fortfarande hänger över axlarna och nu även ner på golvet. Som ett redwoodträd faller jag.
När jag nu ligger där, Donald Duck-style, hoppar Dylan på mig.
”Bästa leken ever”, tänker han. ”Snälla hugg mig i halspulsådern”, tänker jag.
Men jag kopplar honom i en halvnelson, och efter vissa besvär får jag även tag i toarullen.

Duschen efteråt gjorde gott, men skammen kommer för alltid att sitta kvar.

PS. Dylan lever fortfarande.

 

1 kommentarer

  1. Pingback: Den där Mary – på riktigt @ Pappalivet.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *