Hör upp fiskarjävlar

Sitter du med fiskespöet i hand på väg att dra upp gammgäddan? Då kan du andas ut.
Nä, det är andra sorters fiskare som jag riktar mig till. Nämligen ni som fiskar efter kommentarer på Facebook. Lägg genast av med det.

Ni känner igen er, ni som gör det. I min lista av vänner kryllar det av er.
Om ni inte förstår vad jag menar så kan jag förklara närmare.
Det är ni som skriver statusuppdateringar som: ”Då var den här helgen förstörd”, ”Jag blir så arg”, ”Ikväll smäller det” och så vidare.
Det är att fiska efter kommentarer.

Varför är din helg förstörd? Va fan är du så arg över? Och vad ända inåt helvetet är det som kommer att smälla ikväll!?

Folk frågar i kommentatorsfältet vad som står på, och först då kommer det fram.
Ännu värre är ni som lägger upp en sådan status och sen aldrig svarar på det, trots att 30 personer har frågat. Vad handlar det som?
Och kom inte och säg; ”Jag ville bara ventilera”. Ring en vän för fan.

Varför är då detta så irriterande? Jo för jag är en extremt nyfiken person. Jag är där och frågar, jag är där och skrollar ner bland kommentarerna för att se vad det handlar om. Och  i 90 procent av fallen så är det bara trams. Det är tid från mitt liv jag aldrig får igen. Borta. Tid som jag kunde ha spenderat på ett vettigare sätt genom att peta näsan eller stirra in i väggen.

SKRIV UT PRECIS VAD SOM GÄLLER ELLER SKRIV INGENTING ALLS.

PS. Förstå att denna ilska inte är riktade mot er som personer utan mot ert beteende. DS.

PS. Eller ja, så kan jag inte skriva. Jag är säkert arg på någon av er. Inget personligt dock. DS.

PS. Det kan ju i och för sig vara personligt. Vad vet jag, jag orkar inte gå igenom alla Facebookvänner. DS.

PS. Näpp, det var inget personligt. DS

 

4 kommentarer

 1. Det roligaste svaret jag sett när en tjej i min vänlista hade lagt ut en sådan statusuppdatering var ”Det är privat och inget jag vill berätta om här.”
  Ja men varför lade du ut att ”Jag vet inte om jag orkar mer” då?? Ok att du har ett företag som går knackigt och vi kan dra slutsatser – men folk blir faktiskt OROLIGA.

  På listan över irriterande FB-beteende vill jag även lägga att dela länkar om en massa skit i tron att det ska vinnas (just nu en grill nedsänkt i en stenskiva).

 2. Med risk att du börjar bli irriterad även på mig som kommenterar ditt inlägg här och gör dig till en fiskare så skriver jag en kommentar iaf och agerar fisk.
  Blev lite nervig eftersom jag är en fiskare (använder riktiga spön), men här håller jag med dig man måste avbryta det riktiga fisket bara för att åka hem och kolla om någon kommenterat något inlägg. Då missar man ju med största sannolikhet årets rekordöring eller gädda för den delen just när man måste hem och vittja alla kommentarer 🙂

 3. Ja Marie, det har vi ett klockrent exempel. F I S K A R E. Och de där länkarna…

  Ingen fara Magnus, ni riktiga fiskare är okej i min bok. Trots att jag inte fiskar själv. Men jag äter gärna. Och att då få höra att fångsten blir lidande gör att jag känner stor sympati.

 4. Haha håller verkligen med ovanstående talare … att inte säga B när man sagt A på ett hyfsat offentligt forum är bara jäkligt löjligt. Hade en FB-kompis och f.d. granne som la ut länken till en blogg som var lösenordsskyddad ett tag och när hon gjorde den offentlig för alla igen så var det idel ”hemligheter” som hon ville att alla skulle fråga om. Är det ett sätt att känna sig viktig och poppis kanske, jag vet inte?? Och även om man egentligen ”inte bryr sig” så är man ju nyfiken som du säger. Yrkesskada, eller anledningen till att man valde journalistyrket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *