Foppa till Löven?

Tog en kort pratstund med Björklövens sportchef, Jimmy Blixt över telefon just innan han skulle springa in på ett möte.

Hur ser lagbygget ut för den kommande säsongen?

– Det ser väldigt bra ut. Jag pratade med alla spelare i truppen redan första veckan efter säsongen. Vårt mål är att behålla de flesta spelarna från i fjol och byta ut vissa spelare på de positioner vi vill ha in riktiga spetsspelare, säger Blixt och fortsätter;

– Även om jag tycker vi hade en bra spets i fjol men de fick inte ut hela sin kapacitet.

Jag tycker att era två kanadensare tillförde både spets men samtidigt tillförde väldigt mycket i ”skitjobbet” 

Ja absolut. Russ tycker jag var våran bästa spelare, Tyler är en riktig karaktärsspelare i det fysiskaspelet som är nästan omöjlig att hitta, sedan gjorde han dessutom flest mål, säger Blixt.

Vilken typ spelare är prio ett nu?

Just nu vill jag ha in en riktigt fysik och defensiv back. Det är väldigt svårt att hitta eftersom det oftast inte vill spela division 1, men vi letar.

Låter som att det blir ett fysiskt Björklöven nästa säsong. 

Ja det går inte att sticka under stolen med att jag föredra den typen av hockey. Jag tycker att vi var bra i det fysiskaspelet redan i fjol men absolut vill jag att det ska smälla mer i år, säger Blixt.

Är det allsvenskan som är målsättningen i år?

Ja absolut, men vi ska samtidigt tänka långsiktigt! Det var det redan i fjol för mig och grabbarna. Så om vi bara hade haft rätt flytt, hela målvakter så kanske. Men man ska inte skylla i från sig. Vi kanske inte var rätt förbered för det. Så i år ska vi verkligen vara det.

Om jag säger att Johan Forsberg spelar i Björklöven nästa säsong för att han ska plugga till läkare i Umeå, vad säger du då?

Det är mer än vad jag vet. Men om han säger det får det stå för han.

Så ni har inte pratat?

Jo vi pratar ofta, men då är det mest böcker som gäller, avslutar Blixt.

 

 

 

3 kommentarer

 1. Härligt med en ny blogg! Hoppas att du kan fortsätta lika bra som första inlägget! Intervjuer med framförallt Blixt och de kommande nyförvärven uppskattas enormt på försäsongen. Du har alla möjligheter att bli den ledande Lövenbloggen om du fortsätter med intressanta intervjuer!

  Vore intressant om du kunde undersöka hur bred man tänker sig truppen till nästa år. Som ett exempel så har 9 forwards redan kontrakt och då är spelare som Jens Persson, Tylor Michel, Persson-Riis och Ekeståhl-Jonsson alla säkerligen aktuella för nya kontrakt också. Inte mycket plats för nyförvärv med andra ord, men det har ju talats lite om en bredare trupp i år. Försök kolla upp vad det innebär.

  • Tack så mycket för de fina orden. Ska göra allt jag kan för hålla en sådan hög nivå som möjligt på denna blogg. Men detta kommer aldrig bli en renodlad Lövenblogg utan som jag skrev här kommer denna blogg huvudfokus ligga på de tre div1 lagen, Löven, Teg och Vännäs.
   Ha de gott.

 2. Självklart förstår jag det, men med tanke på intresset kring Björklöven så kanske det kommer många inlägg om Löven? Stålnackes blogg är ju ett bra exempel, han skriver om i princip hela division-1 Sverige, med fokus på div-1 norra, men ändå kan man hitta mycket inlägg om Löven där.

  Jag formulerade mig lite slarvigt när jag skrev Lövenblogg, jag menade mer en blogg som skriver om Löven.

  Hur som helst, kul att du börjar blogga och hoppas du orkar vara flitig med intervjuer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *