Vännäs HC

Kollen bland klubbarna fortsätter. Nu är det VHC:s tur.

Min moderförening Vännäs Hockey Club är tillbaka till den division där de hör hemma, division ett. Mycket roligt med tre lag inom en tre mils radie i samma division. Men drömscenariot hade varit om Vännäs och Teg kamperade i ettan och samtidigt utbildat spelare till Löven om de spelade i allsvenskan eller elitserien. Säga vad man vill om Löven och hur misskötta de har varit så är det fortfarande ett väldigt starkt varumärke och har fler fans än de flesta allsvenska klubbarna.

Nu är det slutsvammlat, åter till vad detta inlägg ska handla om.

Jag ringde upp ordförande och tillika sportchef i Vännäs HC, Peter Johansson.

Vännäs HC en nygammal klubb i division ett, måste kännas bra?

Ja absolut, även om vi inte kvalificerades oss sportsligt. Men eftersom vi hade som målsättning att gå upp i ettan förra säsongen känns det väldigt roligt att vi är där, säger herr Johansson.

Vad kommer er målsättning vara?

Först och främst kommer det att vara att bygga upp en stark organisation runt a-laget. Allt från tränare och andra som jobbar med laget. Sedan är det ju givetvis att hålla sig kvar i ettan. Det kommer bli tufft med den kommande serieomläggning nästa år. Vi kommer vara väldigt ödmjuka runt uppgiften.

Hur ska ni bygga ert lag för att klara målsättning?

Först och främst ska vi göra klart med en bra tränare. Sedan vill vi behålla stommen från i fjol och spetsa till med spelare med rutin.

Så ni har ingen tränare klar?

Nej, Sasja är fortfarande vårt huvudspår men ingenting är klart.

Om man räknar bort tränarfrågan, vad kommer högst upp på prioriteringslistan då?

Vi vill ha en målvakt, back och center av klass.

Hur ska ni göra för att locka spelare till Vännäs då?

Fördelen med Vännäs tror jag är att det är ju inte direkt en Romresa att ta sig från Umeå till Vännäs. Sedan finns ju Universitet och om någon spelare vill bo här så är det ju betydligt lägre hyra i Vännäs än i Umeå.

Vilken typ av hockey kan publiken förvänta sig att Vännäs kommer spela?

Vi har levt på vår fysik och skridskoåkning. Det är ju lite av vår röda tråd i föreningen. Sasja har gjort ett riktigt bra jobb med a-laget och Eje Nyman i J18-laget. Så det vill vi ta med oss även i ettan.

Ettan ja. Derby mot både Teg och Björklöven. Måste bli ett väldigt uppsving för intresset för hockeyn?

Ja absolut! Jag tror att det kommer bli ett allmänt uppsving och sedan för man se derbyrna mot Teg och Löven som ren bingo. Vi har ju inte så stor ishall (750 personer, min anm) så jag vet inte riktigt hur vi ska lösa det när alla Lövensupportrar kommer, avslutar Peter Johansson.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *