En rätt ok säsong

Ringde och störde min forna lagkamrat Mattias Lund, tränare i Tegs SK när han var mitt uppe i att snacka skit med P-O Åberg.

Tjena, hur är läget?

Det är bra tack!

Hur sammanfattar du förra säsongen?

Jag tycker vi gjorde en helt ok säsong. Vi hade som målsättning att nå Allettan men missade det. Efter jul hade vi satt play-off som mål men missade även det med en hårsmån. Det klart att direkt eter säsongens slut var man väldigt missnöjd men efter utvärderingen vi gjort med spelarna och med lite distans till det hela så var det helt ok.

Vad anser du var de främsta faktorerna till att ni missade er målsättning?

Tappet av Mackan och Jens Persson trodde jag först inte skulle ha en sådan stor betydelse, vi ersatte med bra spelare. Men deras ledaregenskaper både på och på sidan av planen lyckades vi inte ersätta. Sedan som P-O sa till dig tidigare var vi inte riktigt förberedda rent fysiskt. Om vi ska upp i Allettan måste vi ligga på samma träningsnivå som Piteå, om inte ännu mer. Därför är det väldigt bra att vi fått in Terro som ska hålla i sommarträningen, säger Mattias.

Hur ska ni gör att nå er målsättning med Allettan?

Alletttan är föreningens målsättning så jag och P-O försöker bygga därefter. Men det är inte så lätt att hitta en ny Jens Persson. Men så länge han inte förlängt med Löven flörtar vi konstant med honom. Vi måste få en mer vinnarskallar och kommer bara behålla dem från fjolårstruppen som är beredd att öka i träningsmängden och det verkar de flesta vara villiga till. Vi ska helt enkelt vara bättre tränade och förberedda.

Detta blir din fjärde säsong i Teg och andra som huvudtränare. Lärde du dig mycket i fjol och är det något du vill ändra på?

Helt klart att det var ett lärorikt år i fjol och känner att det är några som saker som jag vill ändra på i spelet. Vi gjorde relativt lite mål och där måste vi bli rakare i vårt anfallsspel. Jag vill gå med två forwards mot mål och följa upp med backarna. Backarna måste högre upp i anfallsspelet, man måste gambla för att våga vinna.

I år får du möta din moderklubb också, Vännäs HC, hur ser du på det?

Det är riktigt skoj att de är uppe igen inte bara för att det blir kortare resor för oss utan för att det skapar bättre förutsättningar för Umeåhockeyn med ett lag till Division 1.

Tack, Mattias. Något annat du vill tillägga?

Jag tycker det är riktigt roligt att du har dragit igång bloggen och hoppas att det är många som vill läsa den, avslutar Lund.

Jag får passa på att tacka Mattias för den gratisreklamen!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *