Mestismästare på gång till Teg

Som bloggen tidigare har skrivit är Tegs SK på jakt efter en viss finsk spelare. Den här spelaren ska träffa Tegs SK och P-O Åberg i morgon.

Nu kan bloggen avslöja vem denna spelare är. Tomi Heikkilä. Han var med och vann Mestis (Finska andraligan) med Vasa Sport säsongen 2010/2011. Enligt uppgifter till bloggen ska han först ha kontaktat Björklöven men fick ett nej och då vände han sig till Tegs SK.

När bloggen ställer P-O Åberg mot väggen så mjuknar han efter en stund.

– Vart har du fått veta detta?, undrar P-O.

Den som gräver skall finna.

– Sant, säger P-O och fortsätter:

Det är frågan om vi ror detta i land. Men vi ska träffa honom i morgon och visa honom staden, boende, hallen och lite praktiska saker. Han vill hit och plugga och har fått ett stipendium från universitetet, men framförallt vill han lära sig svenska. Han ville först komma hit på ett tryout-kontrakt men då var tyvärr isen borta. Vad jag förstår håller han riktigt hög division1-klass men har varit fotskadad. Som sagt inget är klart ännu och vi kommer inte skriva i morgon, avslutar P-O.

När bloggen är i kontakt med tränare, Mattias Lund säger han följande:

– Han fick hela förra säsongen förstörd på grund av en fotledsskada men spelade i slutspelet med Red Ducks. (Vasas andralag motsvarande div1 i Sverige där Tomi gjorde tio poäng på nio matcher, bloggens anm.) Han upplevde själv att det var hans försäsong men enligt tränaren i Red Ducks var han bäst i laget i slutspelet. Vi har fått riktigt bra referenser på honom och det verkar vara en riktigt bra kille. Vi skulle aldrig ta hit honom om han inte skulle vara en förstacenter kandidat, då tar han ju bara en plats av någon av våra unga killar, säger Lund och fortsätter:

Jag tycker vi har en riktigt bra stomme där killarna kör stenhårt och om vi bara får ett ja från en sådan här kille ser det riktigt bra ut! Det är inte varje dag vi får en chans som den här. Hans målsättning är att komma tillbaka till Mestis eller spel i Allsvenskan i Sverige så han är verkligen angelägen att komma tillbaka efter skadan, det är bara hoppas att han inte får något bakslag.

*********

Bloggen tycker det är lite märkligt att Löven tackade blankt nej till en sådan här kille, men de kanske tycker att de redan har truppen full av Allsvenska centrar. Hur som helst. Om Teg ror hem detta är det deras hetaste nyförvärv sedan Adam var länsman.

 

 

 

1 kommentarer

  1. DET SER LOVENDE UT , ALLA ANDRS DOM TAGIT IN HAR VARIT LÅNGTIDSSKADADE KANSKE LITE DÅLIGT TRÄNADE .
    SKA HAN VARA SÅ BRA SOM KOMMER FRÅN ANDRA LIGAN I VASA DET ÄR INTE LIGAN DÄR SPORT SPELAR I.
    JONTE

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *