Enlund på gång till Teg

Enligt uppgifter till bloggen är målvakten Joel Enlund som började förra säsongen i AIK Härnösand men avslutade den med Turhout White Caps i den Belgiska-ligan på gång till Teg. Jag fick det bekräftat när jag ringde och pratade med Joel.

Stämmer ryktet om att du är på väg till Tegs SK?

– Ja det stämmer. Vi har pratat men jag bor och jobbar i Stockholm så det är främst jobbiten som måste falla på plats.

Vad vet du om Umeå som stad?

– Jag har bara varit i och utanför ishallen, så ingenting. Men jag har hört att det är en studentstad och jag är från Uppsala som också är det. Studentstäder brukar vara lika varandra.

Om du får sammanfatta din säsongen i fjol, hur skulle du göra det?

– Det var den bästa säsong jag gjort i Sverige och jag är väldigt nöjd med vad jag presterade med tanke på att Härnösand inte var ett topplag. Sedan avslutade jag säsongen i Belgien och det är ju inte så roligt att förlora varje match med 10-0.

Vad skulle du säga att hockeyn i Belgien håller för nivå?

– Oj det är omöjligt att säga. Importerna håller riktigt hög division 1-klass medan de belgiska spelarna i fjärde kedjorna kan knappt åka skridskor. Det är helt sjukt vad spelet svänger och jag fick 60-70 skott på mig varje match. Det är en riktigt roligt upplevelse och man får sina pengar varje månad så jag kan rekommendera alla spelare i division 1 som vill testa att spela utomlands att åka dit, avslutar Enlund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *