Mina tankar

Att Johan Engman lämnar sitt uppdrag kom som en chock för de flesta. Personligen tycker jag det finns två sidor på detta mynt. Det var både det sämsta och det bästa som kunde hända Björklöven.

Det sämsta för att Löven har sedan konkursen försökt att bygga upp en kontinuitet kring organisationen och försökt stärka sitt varumärke. Detta avhopp blir ett stort avbräck just i detta arbete när Engman hoppar av stolen efter att inte ens har suttit ett år på den.

Men om man ser det på ett annat sätt. Vilket annat företag/förening har en VD och klubbchef som jobbar deltid och dessutom har ett familjeföretag att sköta? Inget. Även fast Björklöven är en division 1-klubb är det ingen dans på rosor att vara högsta höns i denna förening. En anrik förening och med en omsättning som de flesta andra division 1-klubbar runtom i Sverige bara kan drömma om. Så det krävs en man som kan vara på plats nästan dygnet runt och verkligen lägga allt krut på klubben. Nu säger jag inte att Engman inte brinner för klubben, tvärtom. Men dygnet har bara 24 timmar.

Sedan vad har Engman egentligen åstadkommit? När han tog tjänsten för mindre än ett år sedan sa han så här till Folkbladet.

– Det här uppdraget innebär att jag kommer få vara med på en fantastisk resa med Björklöven. Jag och flera andra kommer se till att det inte finns några ekonomiska tveksamheter och att vi går framåt sportsligt. Sett på 4-5 år kommer det vara väldigt spännande att vara björklövare.

Om man sitter och säger att det kommer vara spännande under 4-5 år och själv hoppar av efter ett, det är inte speciellt förtroendeingivande det är inte likt den Engman jag känner igen och det luktar som att en hund är begraven någonstans. Som VD och klubbchef är man ytterst ansvarig för allt i klubben. Facit under detta år är att a-laget åkte ur play-off 2 och J20 åkte ur superelit. Med tanke på att J20-laget var det överlägset sämsta laget i landet men föreningen hade gjort sken om att man ville gå upp i allsvenskan gjorde Engman och styrelsen ett mycket intressant val. De valde att satsa på J20-laget.  Så under Engmans korta sejour har Löven backat sportsligt och jag har även hört ett rykte om att ekonomin inte alls är så blomstrande som det verkar. Det ska bli riktigt intressant och se vad bokslutet säger och jag hoppas att det inte ligger något i det ryktet.

Nu måste verkligen styrelsen en gång för alla ta sitt ansvar och hitta en ledare som är villig att stanna, våga peka med hela handen, helt enkelt en bra företagsledare som vet hur en förening ska skötas. Verkligen inte ett lätt uppdrag, men jag hoppas de klarar av det. Det måste bli ett slut med denna ständigt återkommande ledarcirkus. Så länge Björklöven inte får ordning på detta kommer de heller aldrig avancera i seriesystemet.

 

3 kommentarer

  1. Hummmm organisation och kontinuitet känns ju som man bör lära sig , wirtala petad , serben utskickad , Engman ”slutat”. U 16 coachen till Luleå……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *