Tack för allt

FOTO: ERIK ÅSTRÖM

Läser på Expressen och Aftonbladet att Nicklas Lidström har kallat till presskonferens och enligt uppgifter kommer då Lidas meddela att han lägger av med hockeyn. Ett ganska väntat, men ett extremt tråkigt besked. 20 säsonger i Detroit Red Wings, 1142 poäng på 1564 NHL-matcher fick räcka. Hans 1564 matcher för Detroit är för övrigt NHL-rekord i mest antal matcher för en och samma klubb.

Han har varit min stora idol sedan jag såg honom för första gången i Canada Cup och VM 1991. Det året var jag tio år, Sverige vann VM och jag spelade och tänkte hockey dygnet runt.

Svensk hockey och NHL kommer aldrig mer få uppleva en av världens bästa spelare genom tiderna. Mannen som var förste europe att få lyfta Stanley Cup-pokalen som lagkapten OCH förste europe att motta Conn Smythe Trophy. Jag håller han som Sveriges absolut bästa spelare genom alla tider. Till er som inte håller med mig säger jag: Nämn en svensk spelare med samma meriter!?

Det är en skandal att han inte fått det erkännande som han förtjänar i Sverige. Men det finns en enkel förklaring till det. Han har helt enkelt varit för bra och spelat i ett så bra lag att han knappt aldrig hunnit dra på Tre Kronor-dressen.

Jag är väldigt glad och tacksam att jag har fått äran att se honom live ett par gånger och gräddan på moset kom i höstas kom i höstas när jag fick möjligheten att träffa honom. En väldigt jordnära och trevlig herre!

Tack Nicklas för alla minnen och dina tröjor kommer alltid att hänga uppe på mitt kontor och snart kommer den även hänga i Joe Luis Arena.

Tillsist kommer ett citat från twitter. Linus Hugosson skriver: ”gissar att NHL-ledningen är lite småsura på Lidström för hans tajming. Stanley Cup-finalen överglänst – av en spelare som slutar..”

1 kommentarer

  1. Detta var inte oväntat, hans son Kevin spelar i Västerås och hans andra son Adam ska gå Västerås HG till hösten så det kanske tom är tal om en flytt hem till Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *