Vännäs tränare klar

Nu kan bloggen avslöja vem som kommer att träna Vännäs HC den kommande säsongen. Det är Patrik Degerman som kommer styra skutan, trots att han nekade detta då jag kollade läget med honom efter att jag fått in tips för ett tag sedan.

Patrik har de tre senaste säsongerna varit i Clemensnäs i ettan och det verkar som att han även i år får att ett liknade lagbygge att jobba med. Innan Clemens har han varit i Skellefteå AIK och SK Lejons J20-lag. Trots hans unga ålder har hunnit med en del som tränare.

– Det känns verkligen kanon att få Patrik till oss. Han är en ung hungrig tränare med stora ambitioner och har erfarenhet från ettan. Detta känns helt rätt och verkligen ett positivt besked efter plattmatchen Sverige gjorde, säger Peter Johansson till bloggen.

Kommer han ansluta direkt till laget?

– Han gifte sig i lördags och åker på bröllopsresa i morgon (läs i dag), så han kommer att komma till oss när han kommer hem.

Bloggen får tag på Degerman mitt i packandet:

– Det känns spännande och roligt att jag har fått denna chans. Vännäs är ett nytt lag i ettan  och som jag har fått det beskrivet kommer stommen bestå av unga och hungriga spelare. Det är bekant då vi hade samma filosofi i Clemens.

Kommer du att flytta ner så fort du kommer hem? 

– Jag kommer att åka ner till Umeå och bekanta mig med alla spelare. Flyttlasset kommer inte gå förrän i augusti. Det är dock inget problem då det inte är något avstånd och jag har de två senaste åren pendlat varje dag, säger Degerman till bloggen.

Vad har du för hockeyfilosofi?

– Jag gillar en fartfylld offensiv hockey. I Clemens försökte jag ha ett konstruktivt anfall trots att vi var ett lag på den nedre delen av tabellen. Så vi ska inte bara spela sarg ut i vinter, men ibland måste man även göra det. Jag jobbar även mycket med att utveckla individen vilket är väldigt viktigt då man har många unga spelare.

Då får jag avslutade med att säga grattis till nya tränaruppdraget och giftermålet.

– Tack så mycket.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *