De presenterade den bästa lösningen

FOTO: ERIK ÅSTRÖM

Bilden ovan är från sommaren när Nils Andersson skrev på för Växjö Lakers och hårdsatsade på att komma med i JVM-truppen. I dag skrev han på ett 1+1 kontrakt för anrika Djurgårdens IF i Allsvenskan, därför tog bloggen ett snack med honom.

Hallå, hur är läget?

– Det är bra, har varit en hektiskt dag men det är bara positiva känslor.

Vad säger du om Djurgården kommande säsong?

– Tror det kan bli riktigt bra. De har fått behålla de gamla trotjänarna, samtidigt som de kryddat med unga hungriga spelare och de har en väldigt bra juniorverksamhet. Men alla vet att man gör inget lag på papperet utan det är på isen man ska bevisa, säger Andersson till bloggen.

Hur känns det att gå från Elitserien till Allsvenskan?

– Jag har aldrig haft en full säsong i Allsvenskan. När jag var i Löven fick jag hjärnskakningen och i Växjö tror jag att jag missade tio matcher på grund av landslaget. Så det känns bara bra då Allsvenskan har blivit bättre och jag tror det kan vara bra för min utveckling.

Vad var det som gjorde att du valde just Djurgården?

– De presenterade den bästa lösningen och vad som jag tror är det bästa för min utveckling. Sedan har jag haft Mats Bäcklin som tränare i juniorlandslaget och de har sagt att de tror mycket på mig.

Nu måste din far vara nöjd över att han får ha sitt ölförråd för sig själv?

– Haha, ja verkligen. Jag har faktiskt köpt en platta åt honom. Det är viktigt att hålla familjefriden i schakt.

På tal om något helt annat. Vad tror du om Björklöven den kommande säsongen?

– Det ser spännande ut och förhoppningsvis kan de ta steget upp. Det verkar bli en förfining från i fjol. Det är lite som när jag var i Växjö. De lärde sig något varje år, det är svårt att kliva upp på en gång.

När får vi se bröderna Andersson i löventröjan igen?

– När folk slutar att kalla oss för judas och lill-judas. Nej, skämt åsido så hade det varit en dröm att få spela med brorsan och speciellt i Löven. Det är trots allt Björklöven som ligger mig närmast om hjärtat. De är dem jag har att tacka för att jag är där jag är i dag. Men så länge jag är på väg uppåt i min karriär är det inte aktuellt.

Det får bli när du har tjänat dina miljoner i NHL

– Haha, ja exakt. Eller när jag har skaffat mig en utbildning och köpt en tomt.

Tack för att du tog dig tid!

– Tack själv, roligt att du ringde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *