Sommartips

I brist på rykten på sillymarknaden ger jag mig på att tippa utgången av division 1 Norra A. Jag kommer revidera denna tabell när vi närmar oss seriepremiären.

  1. IF Björklöven: Eftersom Löven satsar på att nå Allsvenskan är det ett krav på att ta hem grundserien också. Störst spelarbudget och laget de har nu, känns bättre än laget det de tog hem serien med i fjol.
  2. Asplöven HC: Asplöven är ett ständigt topplag. På de fem senaste säsongerna har de varit i kvalserien fyra gånger. Trota att de i dagsläget har många luckor att fylla, räknar jag ändå med att de kommer vara ett topplag. Dagens värvning av Kory Baker visar återigen just det. Det jag skriver nu kommer svida i många ögon. Jag blir inte alltför förvånad om Asplöven är det enda lövenlaget som går till kvalserien. Bäst när det gäller verkar sitta i vägarna i Arena Polarica.
  3. Tegs SK: I dagsläget är det bara Teg som är i stort sett klar med lagbygget. Målet är Allettan och just nu ser det onekligen lovande ut. De har satsat på kontinuitet, spetsat till truppen med bra nyförvärv. Lägg därtill en betydande ökad träningsdos på försäsongen jämfört med förra säsongen. Enda frågetecknet som jag ser det är målvaktsidan. Om man ser på Evertsson är det en helt annan sak att leverera varje match i ettan än att hoppa in och göra en bra insats lite nu och då. Lindgren har bara varit i bottenlag, kommer han palla pressen?
  4. Kiruna IF: De vann övertygande Allettan Norra i fjol men i år har de fått ett par tunga spelarförluster.
  5. Piteå HC: Gick till Allettan med ett nödrop i fjol. Tror att Piteå får inrikta sig på säkra en plats i nya ettan.
  6. Bodens HF: Har i dagsläget inget lag att komma med, men erfarenheten från play-off i fjol gör att jag sätter dem här.
  7. Vännäs HC: Alltid svårt att komma som nykomling och jag tror att de kommer få kämpa hårt med Kalix om sista platsen.
  8. Kalix UHC: Laget har inte en enda spelare klar för spel, därför tar de sista platsen i dagsläget.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *