99-02-08

Vi fortsätter den historiska resan i Folkbladets tidning. I dag avhandlar vi måndagen den åttonde februari. På söndagen hade Löven återigen hemmamatch mot Malmö i Elitserien. Denna gång blev det dock en förlust med 1-3. Vem gjorde Lövens mål? Jo självklart Björklövens tränare, Jens Öhman. Anmärkningsvärt hade endast 2715 personer sökt sig till hallen. Det är lägre än vad de hade i snitt förra säsongen….

Vidare kan man läsa om att Björklöven hade bjudit till debatt angående bolagisering av idrottsklubbar. Björklöven och Hockeyligan var för. Hockeyförbundet med Rickard Fagerlund var emot.

— En sak som alla ska känna till är att ideella föreningar kan driva sin verksamhet nästan hur länge som helst med eget negativt kapital. Ett aktiebolag har konkursen mycket mer nära, sa Fagerlund.

Teg tog mot Kalix hemma och vann med 4-2 och tog sig förbi Clemensnäs i tabelltoppen. Tegs mål gjordes av Jörgen Lundström, Peter Jonsson, Anders Eriksson och Kristian Svensson.

Vännäs hade det tungt mot Brooklyn hemma och förlorade med 4-7. Brooklyn tränare Roger Rönnberg, var mycket nöjd med segern.

— Det är helt underbart, man blir nästan tårögd, sa den numera landslagstränaren till tidningen.

Noterbart var att Anders Nejdsäter, dem gamla legenden i Brooklyn och Björklöven gjorde fyra mål.

Själv hade mitt Vännäs J18 en bortaturné. Förlust mot Piteå med 7-2 och en vinst mot Asplöven med 5-6 blev facit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *