Grattis Asplöven men en katastrof för Löven

Efter en kaosartad kväll på redaktionen har jag äntligen hunnit lugna ner mig och kan peta ihop lite tankar om besked som kom i dag. Borås HC nekas alltså elitlicens och kommer tvångsdegraderas till Division 1. MEN, Borås har tre veckor på sig att överklaga så helt klart är det inte riktigt ännu, även om det ska mycket till att beslutet ändras.

Asplöven ligger närmast till att få förfrågan om ta Borås plats i Allsvenskan, nu när de blev trea i kvalserien. Enligt Stålnacke kommer de tacka ja om de får frågan.

Vad händer då med A-serien? Mest troligt kommer de bli sju lag då serien kommer att bantas till nästkommande säsong och det finns inget lag som vill gå upp. Alternativet är att man flyttar om i serierna, vilket jag tror är föga troligt.

Om nu Asplöven får Borås plats i Allsvenskan så hoppar mitt norrländska hjärta av lycka. Norrland behöver verkligen ett lag i Allsvenskan. Egentligen ska det MINST vara två.

Men alla som håller på Björklöven har all anledning att börja gråta. Tänk om Löven inte hade tappat den där 2-0 ledningen hemma mot Olofström….

Asplöven lämnar mest troligt A-serien vilket leder till att kvalitén på hockeyn kommer att sjunka. Detta befarar jag kommer bli en katastrof för Löven. De satsar uppåt och då är det ett måste att få många bra matcher innan man kliver in ett kval. Nu kommer de istället få betydligt mindre matcher än de övriga lagen som kämpar om en plats i Allsvenskan. Björklöven ligger verkligen på minus om man jämför med tillexempel Vita Hästen. I E-serien är det tio lag i dag och kvalitén på de övriga lagen är många gånger mycket jämnare. Så när de kommer till kval har de fått bra matcher med tätt mellanrum medan Löven får en bra match i bästa fall en gång i månaden. Nu kapar jag inte alla lag i A-serien vid fotknölarna utan jag konstaterar bara att det skiljer mindre i kvalité mellan topp- och bottenlagen i de södra serierna.

Nu är det verkligen upp till bevis för Jens Öhman och spelarna som verkligen måste hålla en otroligt hög nivå på träningarna, matcher och Blixt måste minst få in en center som håller hög Allsvensk nivå. Annars kommer våren inte alls bli så rolig som de hoppas på.

8 kommentarer

 1. Tycker nog du överdriver detta en del. Ja, i grundserien tappar vi matcher mot bra motstånd. Men, efter jul i Allettan så blir det inte skillnad i antalet ”bra lag” då Sundsvall har tillkommit. Vi såg ju mer tillkomsten av Sundsvall i serien som en bonus med bra motstånd. Så, om vi jämför förra säsongen med kommande så är det plus minus noll i antalet matcher mot ”bra motstånd”.
  Eller, faktiskt ett litet plus kommande säsong då vi möter alla lag fyra ggr istället för 3 under grundserien.

  • John, visst har Sundsvall kommit till och det blir verkligen ett lyft för Allettan, men tänk vad trevligt och fler bra matcher Björklöven fått om även Asplöven var med. I fjol började man säsongen med nio lag, nu verkar man hamna på sju. Det är allt annat än bra.

 2. Häftigt att få läsa om klubbar där spelarna själv köper sina skridskor på OK.
  Fast allvarligt talat, har din tidning Folkbladet helt gett upp sina ambitioner att vara en länstidning nu? En ”hockeyhörna” i en Västerbottnisk länstidning där banne mig t.o.m Teg ges mer utrymme än silvermedaljören Skellefteå AIK?

  • Tycker det är helt ok, för har inte sett Lövens supportrar som har ett iq över 37 skandera okvädningar över ett lag som inte finns på banan !!!!!!!!!!

 3. @CM: Nej. Folkbladet har inte gett upp ambitionerna att vara en länstidning. Vi vet förstås om att det finns ett mycket stort intresse för Skellefteå AIK. Under de senaste åren har vi gjort en bred satsning på bevakningen av Skellefteå AIK, där våra medarbetare med Jonas Fahlman i spetsen gjort ett fantastiskt arbete. Tyvärr har inte den satsningen fullt ut gett den efffekt jag hoppades på. Vi kommer att fortsätta bevaka även elitserien i ishockey och Skellefteå AIK, men vi kommer att göra det i en annan form i framtiden.
  Daniel Nordström
  Chefredaktör och ansvarig utgivare,
  Folkbladet
  [email protected]
  Tel: 070-311 86 81

 4. Att driva en förening är inte lätt…personal,pengar,tid och mycket mera krävs av en förening som Björklöven.Hoppet är det sista man får överge…Löven tar klivet upp en serie till våren 2013…vem vet,hoppas kan man i alla fall göra.Ha en bra och trevlig sommar/semester i år 2012.
  Vad kan vi göra för att föreningen tar klivet upp en serie (supportrar)?
  Lycka till Björklöven…ny säsong i Div.1 men mot allettan,play off och sedan kvalserien till hockeyallsvenskan (elitserien/fin rummet).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *