Jonsson är intressant

Fick äntligen tag på Vännäs tränare, Patrik Degerman som i tisdags var nere i Vännäs och träffade sitt gäng för första gången.

Överlevde du första mötet med grabbarna?

— Skratt, ja det gjorde jag. Det var riktigt snälla men det kanske blir värre i vinter, säger Degerman till bloggen och skrattar.

Som jag förstår det så försöker du få med dig några spelare från Clemens, stämmer det?

— Det är Eje (Nyman) och Peter (Johansson) som sköter rekryteringen men det är klart att jag håller en dialog med några killar här även fast det är Peter som har sista ordet. Det gäller att spelarna ska passa in i Vännäs satsning.

Enligt uppgifter ska du vara ute efter Oskar Jonsson och Ludvig Marklund, stämmer det?

— Oskar har jag fört en diskussion med och det är verkligen en intressant kille, frågan är bara hur han ser på en flytt. När det gäller Ludvig så har jag personligen inte pratat med honom, men det är en fantastiskt bra kille och hockeyspelare och om han skulle vilja spela med oss i vinter skulle jag verkligen inte tacka nej.

Hur tycker du att er spelartrupp ser ut i dagsläget?

— Tycker den ser spännande ut, främst forwardsbesättningen. Vi behöver få in en back och en forward med lite mer rutin. Vi har ett ungt hungrig lag och det ser jag verkligen fram mot att jobba med.

Om man målar fan på väggen så verkar det bli sju lag i A-serien, hur ser du på det?

— Först och främst tycker jag det är jätteroligt och bra för hockeyn i Norrland om nu Asplöven får en plats i Allsvenskan. Som du säger verkar det bli sju lag eftersom beslutet kommer så sent och jag har svårt att se att de börjar flytta runt lag i serierna. Det skulle va om Ö-vik flyttas till vår serie. Det tror jag dock inte varken Ö-vik eller lagen i Norrbotten vill. Vi var redan ett lag kort i fjol och när Luleå lade ner mitt i säsongen, blev vi två lag kort. Tycker därför det var mycket märkligt att inte Vännäs fick en plats redan i fjol. Vissa hävdar att man är rädd för att kvalitén ska bli för dålig om man är för många lag, men vad får man för kvalité om man bara är sju lag i en serie? avslutar Degerman.

***

På tal om Vännäs. Sportchefen Peter Johansson bekräftar uppgifterna till Stålnacke om att backen, Johan Andersson är på gång till Vännäs.

— Det stämmer, vart får ni allt ifrån? säger och undrar Johansson till bloggen.

Vi har helt enkelt bra källor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *