Ett snack med Öhman

Ispremiären närmar sig med stormsteg och därför tog bloggen ett snack med Björklövens tränare, Jens Öhman.

Hur tycker truppen ser ut i dagsläget?

— Jag tycker det ser bra ut och det känns bra att vi har haft en trupp som tränat ihop hela sommaren, säger Öhman.

Är det klart när ni kliver på is?

— Vi kommer att mjukstarta vecka 31 och den 1/8 kör vi igång på riktigt. De första dagarna gäller det att grabbarna får känna på grejorna för att sedan köra igång rejält på onsdagen. Det är viktigt att de inte köra för hårt de första passen och vara rädd om killarna ljumskar.

Kommer du jobba hårt från början för att få in din spelidé?

— Jag ser det som att det är en uppbyggnad som pågår under hela säsongen och det är viktigt att killarna får individuell utveckling. Ett lags spel är aldrig färdig och kan ständigt förbättras.

Björklöven har de senaste säsongerna varit ganska skadeförföljda, är det något i din träningsfilosofi som kan ändra på det?

— Det är klart att om man märker att man får mycket förslitningsskador så måste man ta sig en funderare på hur man lägger upp träningen. Men om spelare dundrar in i sargen eller får handleden avslagen är det inte man kan göra något åt. Skador är något man får sätta sig ner och analysera. Ibland har man också tur när det gäller skador. Det jag menar är att vissa gånger är det någon annan spelare som kliver fram. Skador är något som händer och inget man ska fokusera på. Det är lätt att hitta saker att skylla på och bra lag pratar aldrig skador.

Hur ser du på att Asplöven får platsen i Allsvenskan och mest troligt att det blir sju lag i A-serien?

— Det är inte optimalt. Personligen tycker jag att det är inte optimalt att tappa Asplöven. Vi tappar bra matcher och det hade varit bra om de hade varit kvar, avslutar Jens Öhman.

 

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *