Ännu en från Löven till VHC

Sportchefen i Vännäs, Peter Johansson, hoppades i går kunna presentera ännu ett nyförvärv i dag och nu kan bloggen avslöja vem det är, Fredrik Eriksson är alltså nästa man att lämna Björklöven till förmån för Vännäs HC. 18-åringen gjorde 16 matcher med Lövens A-lag i fjol  och gjorde elva poäng på 29 matcher med J20 Superelit-laget.

– Fredrik är ungefär samma spelartyp som Aho, en ung lovande spelskicklig back som jag tror kommer att kunna utvecklas väldigt mycket hos oss. Både Fredrik och Aho är väldigt träningsvilliga och seriösa, det känns riktigt bra att även kunna knyta till sig Fredrik, säger sportchefen Peter Johansson till bloggen.

Eriksson själv är också nöjd med att få komma till Vännäs.

– Det känns väldigt bra och i dagsläget ser truppen riktigt spännande ut, många unga bra killar. Jag tror vi kan bli riktigt bra i vinter. Roligt också att få spela i samma lag som Adam Svensson som är en riktigt bra spelare, säger Fredrik Eriksson till bloggen.

Hur känns det att få lämna Löven?

– Det är klart att det är lite tråkigt. Det hade varit roligt att få fortsätta i Lövens A-lag även i år. Jag kände dock ganska tidigt att jag inte ingick i deras planer och när jag fick chansen till fortsatt spel i Division 1 var det inget att tveka över. Att fortsätta i en lägre J20-serie kändes inte så inspirerande, avslutar Eriksson.

Jag säger återigen att det är lite beklämmande att Löven inte knyter till sig sina unga lovande killar på ett bättre sätt. Men för Vännäs är det en guldgruva!

3 kommentarer

 1. Har ofta tyckt att du Erik har haft ett hyggligt hockey kunnande, men nu inser jag att du bara är ute och cyklar. Du gnäller på att björklöven inte tar hand om sina juniorer. Men vem i truppen ska Aho eller Eriksson peta? Dom har inte tillräckligt med kompetens att spela i toppen av ettan. Bara för att man är junior betyder det inte att man ska signa dom. Dom skulle aldrig bidra med något i Björklövens trupp så länge dom andra backarna är friska. Molin och A. Eriksson kommer få extremt lite speltid detta år om det inte blir skador. Dom unga spelare som bidrar har blivit signade, t om Evertsson som Björklöven betalar lön till men lånar ut till Teg för att dom tror på honom. Nää för Fan Erik kamma dig nu!!!
  Ps: inser att denna kommentar aldrig kommer att publiceras på hemsidan för du vågar inte ta kritiken…

  • Hej P.L och tack för din åsikt!
   Du har rätt i att i dagsläget petar de ingen, möjligen O Molin. Det jag menar är (har ännu inte skrivit detta men en artikel kommer att komma) att om Björklöven hade haft lite förnuft hade de skrivit ett två års kontrakt med dessa spelare och satt dem på tillväxt genom att låna ut dem. Ingen av dessa killar har någon lön så det hade inte kostat något. Precis så jobbar alla Div 1, Allsvenka och Elitserieklubbar som har en fungerande juniorverksamhet. Men det mest trakiska är att Blixt inte har prata med någon. Vad ger de för sista minne med klubben? Tänk om de blommar ut till klasspelare och sedan hör Löven av sig….
   Som sagt mer om mina tankar kring detta kommer senare.

 2. Hej Erik, och tack för barfotafotbollen. Får först berömma dig för din blogg, grymt bra jobbat, fortsätt så! I övrigt tänkte jag bara tipsa om att länken till Dagens Hockey, den öppnas inte i ett nytt fönster. Nåt du gärna får, och kanske vill fixa till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *