Nu är det i gång

I kväll klev Björklöven på is för första gången denna säsong. Det var mest för att känna på grejorna och få i gång benen. Redan på onsdag väntar hårdare tag enligt tränare Jens Öhman. Som för övrigt assisterades av Jimmy Blixt. Det jag skrev förra veckan verkar alltså bli verklighet.

Hur kändes första passet?

— Det var värdelöst, jag var bäst på isen, skrattar Öhman och fortsätter:

— Detta är bara för att killarna ska få känna på grejorna och sedan vill man inte köra för hårt första passet, även fast det är svårt. Både jag och killarna vill köra igång på riktigt och det är lätt att man tar i mer än vad man bör, jag kommer ihåg hur jag var själv. Vissa tyckte det var jobbigt redan i dag, då ska de få se vad som väntar på onsdag, avslutar Öhman med ett leende.

Alla som har hållit på med hockey vet hur härligt det första ispasset är (om man räknar bort smärtorna i fötterna) och det syntes verkligen på alla. Alla åkte omkring med ett leende på läpparna under de 45 minuterna passet höll på. Även sköna kommentarer haglade från spelarna.

Är du någon ny kille? (Frågan var riktad till Martin ”Kingen” Johansson)

— Jo, jag har fått junior tryout-kontrakt. I år kommer mitt stora genombrott, svarade Kingen.

Kingen i action

Har du nya skridskor?

— Tyvärr inte, då har man inget att skylla på när man ramlar, svarade nyförvärvet Stefan Andersson, som för övrigt är riktig glad att ha kommit till Björklöven:

— Det känns riktigt bra att få vara här. Jag har spelat i Umeå tidigare och är inte så långt här ifrån så Björklöven har alltid varit en liten favoritklubb. Sedan är det så roligt att alla pratar så gott klubb om klubben.

Vad kan man dra för slutsatser från det första ispasset då? Inga givetvis, förutom att det är roligt att säsongen i gång. På onsdag är bloggen givetvis på plats igen och då kommer mer rapporter.

***

Läste för övrigt att Björklövens forne lagkapten, Magnus Gästrin, ska göra comeback och har fått ett tryoutkontrakt!? med Ulvö Hockey i Division 2. Följande kan man läsa på deras hemsida.

Ulvö hockey kan idag meddela att man har skrivit tryoutkontrakt med centern tillika Ingenjören Magnus ”Gässe” Gästrin

– En vältränad och snabbgaragebyggande gladlynt samt nygift center som vi kommit överens med säger Ulvö Hockeys GM Fredrik Ödling.

32-årige ambitiöse tvåbarnspappan Magnus är en härlig kille som inte har större problem att fylla dygnets 24 timmar.-Han kommer bli otroligt värdefull för oss vad det gäller konstruktionsberäkningar eller om någon måste hyra en stallplats fortsätter Fredrik.Ulvö Hockey hälsar ”Gässe” varmt välkommen ombord på #glädjetåget

1 kommentarer

  1. Kul att läsa! Men detta citat förstår jag inte riktigt….vaddå liten??? 🙂
    ”Björklöven har alltid varit en liten favoritklubb. Sedan är det så roligt att alla pratar så gott klubb om klubben”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *