Dagens rapport

Var återigen på ladan och kollade till Lövens träning. Noterbart var att Stefan Andersson hade med sig skridskorna hem.

Ska du hem och sova med skridskorna på?

— Du vet hur det är med nya skridskor, sedan är det nytt märke också. Jag har värmt dem en gång och fick sjukt ont i fötterna. Så man måste nog sitta ett tag med dem i soffan, sa Stefan.

Stefan som liksom jag sa att det har varit förvånansvärt högt tempo på träningarna. Olof Mårs var inne på samma bana.

— Man vill ju alltid visa sig från sin bästa sida när det är ny tränare och nya spelare. Men själv tycker jag alltid att det går långsamt för en. Det tar betydligt längre för en 100 kilos kille som mig än för en kille som väger 70 kilo att komma in i gängorna, sa Mårs.

Jens Öhman säger att Björklöven måste göra mer fula mål. Då måste du vara klippt och skuren för det, som älskar att stå framför mål?

— Haha. Ja det är sällan jag kommer en mot en, drar backen och lägger upp den i krysset. Jag står framför mål och mina mål kommer oftast på retur eller någon ryggstuts. Jag vet vad jag är bra på och är här för att bidra med det.

***

Fick även en pratstund med Jens Öhman efter att han hade varit och sett sin son i Ångermanland förlora med 5-0 mot Västerbotten.

— Västerbotten har fördelen med att ha två elitföreningar på ungdoms och juniorsidan i Skellefteå och Björklöven. Ångermandland har bara en, säger Öhman.

Hur känns det efter första veckan på is?

— Det känns bra. Det har varit en lång väntan och det är väldigt roligt att det äntligen är igång. Jag ser det dock som att säsongen börjar första maj då barmarken drar i gång men det är ju alltid lite speciellt att kliva på is. Tycker killarna går in och gör ett riktigt bra arbete på träningarna, även om jag redan nu ser saker vi måste börja jobba med.

Första gången vi pratades vid så sa du att du förespråkar en fartfylld hockey med rakt spel på mål. Jag ser att nästan alla övningar har fokuset legat just där.

— Det gäller att skapa rätta vanor hos killarna på hur de ska aggera på isen. Så i början vill jag få in de rätta vanorna istället för att nöta spelupplägg. När man sedan har fått in de rätta vanorna kan börja jobba med helheten.

Jag sa till Mårs att han måste vara klippt och skuren för att göra som du sa. Göra fler fula mål, håller du med?

— Björklöven har gjort nästan bara snygga mål. Det jag vill att vi ska göra fler mål och släppa in mindre. Då måste man göra fler fula. Det bästa med Mårs är att han vet vad han kan bidra med. Det är inte många killar som är som han. Sedan gäller det för mig att använda honom på rätt sett.

De mer rutinerade spelarna brukar inte brinna alltför mycket inför träningsmatcher, medan tränare ser det som en viktigt tillfälle att slipa på detaljer. Hur tänker du kring träningsmatcherna?

— Vi startar där vi är i dag. Mitt mål är att vi varje dag ska bli lite bättre. Då spelar det ingen roll om det är träning eller match. Men det är klart att man får en mer tydligt bild över vad man behöver förbättra under matcher. Sedan när man kommer in som ny tränare som jag är det ju viktigt med träningsmatcherna för att få se vad man har för olika karaktärer på spelarna och hur de agerar i matchsituationer. Vi ska ju vara som bäst i vår sista match.

Spelarna jag har pratat med verkar verkligen gilla din spelidé. Vad tror du att det är i den som gör att de gillar den så mycket?

— Det var verkligen roligt att höra. Jag har spelat själv och jag själv gillade när man var delaktig i spelet och en offensiv hockey. Jag har sagt att det inte blir någon dump and chase hockey utan killarna ska få vara kreativa och och ha kul på plan. Samtidigt måste man ha tydliga ramar så det är en fin balansgång. Jag vill att spelarna ska ta för sig och inte ha bakbundna armar. Det ska finnas utrymme för fantasi och kreativitet. Det gäller att tro på det gör vi gör även de dagar solen inte skiner, för sådana dagar kommer att komma.

Om vi ser på försvaret. Är du en 1-3-1 kille med press ut mot ena kanten eller mer moderna och kör med press över hela banan.

— Jag vill ha puck, så mycket som möjligt. Sedan måste man anpassa spelet beroende mot vilka man möter. Publiken kommer inte få se något Lasse Falk 1-3-1 där man står och väntar på motståndarna utan jag vill att man jag att man snabbt ska vinna tillbaka pucken med hård press.

Hur är det att ha chefen som assisterade?

— Det gäller att man har tydliga roller i en förening och skilja på när man är i omklädningsrummet och utanför. Om jag är huvudtränare och inte får vara det fungerar det inte. Sedan har vi lika syn på hur man ska jobba, träna och spela hockey. Så jag tycker det fungerar bra. Jag har dock sista ordet men vill inte vara någon diktator utan tycker det är skönt att ha någon att bolla idéer med. Sedan är det ju skönt att få skälla på chefen ibland, avslutar Jens Öhman.

 

 

2 kommentarer

  1. Fula mål? Löven borde träna på att göra mål genom direktskott i minst varannat anfall. Och kontra men då krävs att passningarna blir avsevärt bättre. Ett fysiskt spelande och hårt direktskjutande Löven kan innebära slutet på detta hemska div-1-harvande. Träna som freaks pöjkar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *