Han drar till Italien

Höll på att skriva ihop ett inlägg om att Tomas Sandlin skulle resa till Italien, men Sandlin själv svarade inte och jag fick lite annat att göra så jag fick inte vara först med nyheten. Men det är inte lönt att gråta över spilld mjölk. Stålnacke är ju ett fullblodsproffs!

Men som sagt är Tomas Sandlin klar för Kaltern/Caldaro som huserar i liga A2 i Italien. För de som inte vet vad det är för liga så är det andraligan.

– Det känns fantastiskt roligt att få denna möjlighet. Mitt första år utomlands i Norge såg jag mer som ett test, om det var möjligt att vara borta från familjen, säger Sandlin till bloggen.

Vad vet du om hockeyn i A2-ligan?

– Om jag ska vara ärligt har jag för tillfälligt ingen större koll på ligan och spelarna. Utan jag resonerade som så att det behöver inte vara en absolut elitnivå för att ta ett jobb utomlands. Det jag främst vill jobba med det är att utveckla min ledarstil. Jag kan mycket hockey, hur den ska spelas och tränas. Så komma till ett nytt land med spelare från olika många olika länder är det ett ypperligt tillfälle för mig själv att jobba med ledarskapet.

Nu har detta kommit, prövat ett år i Norge och varit i Allsvenskan. Vad vill du härnäst?

– Jag har ett långsiktigt mål med att jobba på elitnivå i Sverige. Med elitnivå menar jag Allsvenskan eller Elitserien. Sedan vilken roll spelar inte så stor roll. Men jag siktar uppåt.

Du kanske även får tillfälle att förbättra skidåkningen?

– Skratt… Ja de sa att det inte fanns någon skidanläggning där jag ska bo utan man måste åka med bil i hela 35 minuter, avslutar Tomas.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *