Årsmötet del2

Björklöven har fortfarande inte lämnat någon information från årsmötet, så här kommer lite axplock från det jag har kommit över.

Som jag och flera andra har skrivit tidigare går alltså Björklöven AB minus med 4,5 miljoner. Trots dessa röda siffror visar koncernen svarta siffror och gör ett plus på 1,7 miljoner, men som sagt detta är ingen nyhet.

Tydligen säger styrelsen att dessa siffror främst beror på en bristfällig kontroll på kostnadsidan på material och resor och lovar att de ska bättra sig på den punkten för att vinsten ska bli större nästa år.

På TCIM kan man läsa följande från skribenten RCE som tydligen var på plats:

”Kort sammanfattning om ekonomin från kvällens möten:

Vi har bra med pengar i kassan och koncernen gjorde ett bra resultat för den gångna säsongen.

Oron finns för framtiden. Av koncernens resultaträkning kan man se att på intäktssidan finns det två stora poster: 10/11 Ackordsuppgörelse på ca 11 milj och 11/12 en gåva (Baltic) på 10 milj.

Pengarna från Baltic gör att vi har ekonomi för de närmaste två åren, men vad händer sedan? Intäktssidan måste då öka markant och kostnaderna kapas om vi inte avancerar i seriesystemet och/eller får in nya sponsorpengar.”

Sedan utökades styrelse från fem till sju personer och som jag skrev tidigare i kväll ändrade Bertil Hammarstedt sig och han blir kvar som ordförande.

Följande personer utgör nu Lövens styrelse: Bertil Hammarstedt, Mats Danielsson, Fredik Åkerblom, Johan Hellström (ny), Janne Johansson (ny) Mikael Salomonsson (ny), Jonas Grundström (ny).

Roland Carlsson och Erik Jonsson lämnar styrelseuppdragen.

Vi ville ha kvar honom, han är duktig, säger Björklövens VD Mats Danielsson, till Västerbottensnytt.

– Han var svårövertalad eftersom vi lagt på honom väldigt många uppdrag tidigare, säger Danielsson.

– Den gamla styrelsen ville ha kvar honom och tycker själv att det är viktig med kontinutet, säger Danielsson till Västerbottensnytt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *