Mer om Hockeyettan

shlhockey.se kan man läsa följande.

HOCKEYETTANS FÖRSTA ÅRSMÖTE

BAKGRUND

Inför säsongen 2010/2011 tog Pelle Björnekarr (Läktarexperten) initiativet till att serie D i ishockeyns division 1 gick samman och bildade Stockholm Hockey League (SHL) med syfte att öka publikintresset. Till föreningens ordförande valdes Ronnie Glysing.

Första säsongens största framgångar var försäljningen av ett kort som berättigade till fri entré på det egna laget hemmamatcher + fri entré på lagets bortamatcher samt 50% för en medföljande åskådare. Hemsidan hittade också snabbt sin form och låg under säsongen på 700-800 besökare per dag.

 

Andra säsongens stora satsning blev ett antal webb sända matcher med Lasse Kinch som kommentator. Hemsidan förbättrades med trevliga filminslag och tävlingar och låg stundvis på över 1000 besökare/dygn.

 

Inför den tredje säsongen tog SHL kontakt med Vita Hästen och Björklöven med syfte att samla alla 56 lagen i division 1 i en förening som skulle gå under namnet HOCKEYETTAN.

 

FÖRSTA SAMMANKOMSTEN

I mitten av juni inbjuds alla division 1 föreningar till ett stormöte med syfte att bilda föreningen. 37 av de 56 föreningarna är närvarande när en interimsstyrelse utses. Denna styrelse har trots semestertider gjort ett förnämligt arbete och kallade till ett första årsmöte den 19 augusti.

 

ÅRSMÖTET

60 personer representerade 35 föreningar när möte valde Ronnie Glysing till ordförande och de sex ledamöterna Ove Marklund (Piteå), Johan Karlsson (Vita Hästen), Magnus Holmvall (Sundsvall), Nils Ekman (Wings), Jonas Nilsson (Helsingborg) och Johan Falk (Lindlöven)

 

VERKSAMHETSPLAN

Hockeyettans ändamål är att tillvarata klubbarnas gemensamma sportsliga och kommersiella intressen.
Avsikten är att snabbt få till stånd en Webbplattform som skall ge inkomster genom reklamförsäljning.
Klubbarna som redan har webbsändningar hoppas man kunna samla i en box på första sidan på hockeyettan.com.
Om intresse finns skall Hockeyettan verka för förmånliga gemensamma inköpsavtal.
Hockeyettan skall verka för att långsiktligt stärka ishockeyn i division 1 och öka inflytande på svensk ishockey.
Arbeta med gemensamma intressen rörande spelarfrågor såsom kollektivavtal och försäkringar.
Hockeyettan skall verka för profilering av division 1 och stärka föreningen varumärke.

Det var spännande att få vara med på Hockeyettans första årsmöte. Jag tror att är helt rätt att de 56 föreningarna i division 1 går samman. Det arbete som redan är gjort talar för HockeyEttan mycket väl kan bli lika stark som Elitserieföreningen och HockeyAllsvenskan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *