4-5 efter straffar

Årets första derby i Umeåregionen har precis gått av stapeln. Tyvärr var bloggen inte på plats men hade ett par spioner på plats.

Teg hade ledningen med 0-2 efter första perioden och gick ifrån till 1-3 men efter det drog Teg på sig onödigt många utvisningar och Vännäs kom ikapp och förbi till 4-3. Teg kvitterade och efter en mållös förlängning kunde Peter Bjuhr avgöra i den åttonde straffomgången.

– Detta var en lärorik och bra genomkörare. Jag tycker vi hade spelet överlägset i första perioden och hade en trygg ledning, sedan börjar vi slarva och dra på oss aldelens för många utvisningar med bland annat ett matchstraff. Derby är alltid ett derby och så även i dag då det blir mer kamp än skönspel. Jag tycker Vännäs har hittat ett sätt att spela som kommer leda till att de tar poäng av många lag, säger Tegs tränare Mattias Lund till bloggen.

Hur var Tomi Heikkilä i dag?

– Han gjorde ett plus ett och det märks att han har mycket hockey i sig och kommer göra mycket poäng i vinter. Men just nu orkar han inte riktigt 60 minuter.

Enligt rapporter på plats så var Vännäs Joe Miller riktigt vass och var Vännäs överlägset bästa spelare som ständigt söker avslut och vill gå så rakt som möjligt på mål. Hans resultat var ett assist för kvällen. Värt att nämna är att han spelade nästan fyra minuter i sudden.

Vännäs mål gjordes av Emil Nordqvist 2st, Samuel Aho och Magnus Lindgren.

Tegs mål gjordes av Tomi Heikkilä, André Dryler, Andreas Nilsson 2st och avgörande straffen slogs in av Peter Bjuhr.

Sex av nio mål gjordes alltså av backar, lite anmärkningsvärt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *