Årets första derby och en profil

I dag är det dags för årets första derby då Vännäs HC tar emot Tegs SK i Vännäs Ishall klockan 19:00.

På Tegs hemsida läser jag följande:

Sedan förra matchen har backen Anton Norman anslutit, tillsammans med finske centern Tomi Heikkilä, som nu gjort två pass med laget. Laget får vänta på Mikael Pettersson ytterligare en vecka, på grund av jobb.Heikkilä går in i truppen mot Vännäs. Även sedan tidigare skadade André Dryler blir med på onsdag. Däremot så uteblir Johan Grönberg på grund av jobb.

Nu kan bloggen avslöja att Vännäs kommer testa en mycket intressant spelare, nämligen Joe Miller. Vem är detta undrar ni. Joe har de senaste åren spelat för Univ. of Minnesota i NCAA. NCAA är USA högsta collegeliga och spelare där går oftast till AHL eller NHL. I fjol spelade han mot Jack Connolly som nu har skrivit på för Färjestad. Jag är säker på att om nu allt klaffar mellan Joe och Vännäs har Vännäs en blivande poängbörsvinnare som de verkligen behöver. Av vad jag såg på gårdagens träning har han allt som krävs för just det då han besitter en jäkla speed, ett skott som är hårdare än vad en oxe sparkar och givetvis skäggstubb. Helt enkelt en häftig profil att få in i A-serien. Värt att nämna är att han även har vunnit USHL Clark Cup säsongen 06/07 och 07/08 blev han tilldelad USHL Gentleman of the Year ”Curt Hammer Award”. Ni som undrar vilken klass ligan USHL håller, så är den riktigt bra.

Tyvärr kommer bloggen inte vara på plats under matchen då jag sitter in en bil på väg till Uppsala.

6 kommentarer

  1. Oj vilken hockeyhörna! Man har ett Elitlag i länet som aldrig nämns med ett ord men däremot de div tre lag(ja det som kalls div 1 Norra är ju i praktiken en div tre serie) som finns i södra länet är det total täckning på. Och denna tidning ska påstå sig vara länstidning!

  2. Ja visst är det komiskt hur man kan så uppenbart undvika att nämna Skellefteå AIK! Det blir så tydligt att just detta lyser. Att Folkbladet ska ha en ”Hockeyhörna för dessa lag (egentligen Björklöven) är patetiskt då vi har så många klubbar i andra sporter som är mycket mer framgångsrika utan ”Hörna”:
    Ofattbart däremot att Folkbladet tar bort sin AIK blogg!! den var säkert mest läst av alla bloggarna.

    • Hej Åke! Jag som driver denna hörna är inte anställd av Folkbladet och skriver om de tre lag som jag har bäst koll på. Jag skulle gärna skriva om Skellefteå AIK men eftersom jag bor i Umeå har jag inte någon möjlighet att följa laget på det sätt som krävs för att kunna blogga bra. Därför är det bättre att någon annan sköter SAIK-rapporteringen. Jag som du tycker det är väldigt tråkigt att Fahlman inte valde att fortsätta på Folkbladet.

  3. Det är väl ganska uppenbart att bloggen fyller sin funktion. Mest läsare av alla, outstandin. Det finns bowling, UIK, UFC-bloggar men det är ju upp till folk att läsa vad man vill

  4. Kea & F.d. inlandsbo: Visst borde en bloggare själv få välja vad dom skriver om? Saknar du läsning om Skellefteå AIK får du väl starta en blogg själv?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *