Även HockeyAllsvenskan tvekar

Lagen i elitserien har beslutat att inte acceptera några korttidskontrakt vid en eventuell lock-out i NHL. Nu är HockeyAllsvenskan inne på samma bana. Följande pressmeddelande skickades ut tidigare i dag.

”HockeyAllsvenskan beslöt idag vid sitt ägarmöte där alla klubbar deltog, att avvakta utvecklingen i förhandlingarna om en eventuell lockout i NHL och omgående utreda förutsättningar och former för ett kommande beslut, när det gäller korttidskontrakt för NHL-proffsens spel i HockeyAllsvenskan.

Bland de frågor som måste utredas vidare är t ex vilket stöd som krävs för ett bindande beslut och ekonomiska och andra konsekvenser för ligan. Klubbarna skall nu dryfta frågan i sina respektive styrelser och det slutliga ställningstagandet kommer att kommuniceras på HockeyAllsvenskans upptaktsträff med pressen den 4/9 kl 13.

–       Eftersom vi inte har haft frågan uppe tidigare, behöver vi mer tid för att analysera såväl positiva som negativa tänkbara effekter av att ta in NHL-spelare på kortare tid än hela säsongen, säger Stefan Bengtsson, VD i HockeyAllsvenskan.”

Så om vi har tur och får drömma kanske NHL-proffens hamnar i Division 1. Skämt åsido tycker jag detta är sunt beslut att svenskhockey satsar på vad de har! Även fast det blir en kortsiktig förlust för åskådarna, men även här vinner åskådarna på detta i längden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *