Får se hur mycket Acke spelar

Ringde upp Björklövens tränare Jens Öhman för att höra läget inför kvällens match mot Sundsvall i Umeå Hockeycup. De som är borta är backarna Alexander Eriksson (ljumskproblem) och Karl-Johan Lundström (brutet finger). Annars är truppen intakt.

Vad vet du om Sundsvall?

– Inte mer än att jag har sett dem i två perioder. Försäsong är alltid försäsong där det fladdrar mycket upp och ner i spelet så det är svårt att analysera efter en match, säger Öhman till bloggen.

Två backar är borta i dagens match och då går Acke och Jesper Ericson in, hur tänker du där?

– Det får du se när du är på plats, skratt. Ingen uppställning är klar men då vi har två backar skadade och Russ kommer inte förrän i oktober är det bra att kunna använda dessa två. Vi har inte så många träningsmatcher och det är viktigt att våra killar får matchvana. Vi kommer först och främst prioritera våra egna killar som vi vet kommer vara här hela säsongen, så vi får se hur mycket Acke kommer att spela.

Manfall på backarna men forwards besättningen är intakt, eller?

– Ja den är intakt, sedan vet man aldrig om telefonen ringer under dagen.

Hur har Wrenman sett ut i veckan?

– Han jobbar på bra. Han gjorde en bra helg med J20 förra helgen och det är nu en konkurrenssituation som man får ta ställning till från match till match.

Vad tycker du är viktigast att trycka på för er egen del i helgen?

– Det är samma saker som vi har jobbat med under hela försäsongen. Jag vill se tålamod i spelet vi vill ha och som sagt utveckla det vi håller på med. Vi kommer främst fokusera på försvarsspelet, spelvändningar och spelet in på mål, samma som vi pratat om tidigare.

Har ni hunnit komma in något på powerplay?

– Vi har valt att avvakta med att träna in det. Vi vill gnugga vidare med grunderna.

Vad är målsättningen rent sportsligt med helgen?

– Det är givetvis att vinna. När vi går in på isen ska vi alltid vilja vinna, då spelar det ingen roll vad det är för typ av match. Sedan fokuserar man givetvis mer på att spelet ska sitta på försäsongen, men ju längre in på den man kommer ju högre krav måste man ställa på spelarna. I slutändan vill jag alltid vinna, avslutar Öhman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *