Seger och ett fiasko

Björklöven vann med 3-0 i kvällens match mot Sundsvall. I ärlighetens namn tycker jag siffrorna skulle ha varit ett eller två mål större. Kommer till motivering lite senare.

Björklöven börjar riktigt bra de fem första minuterna men kan inte hålla uppe spelet resten av perioden men gör 1-0, genom Mikael Persson-Riis.

I andra perioden gör Löven en helt klart sämre insats men håller 1-0. Tränare Jens Öhman och Alexander Hellström är inne på samma bana.

– Andra perioden spelar vi inte bra och det märks att killarna inte har spelat match på två veckor. Sundsvall har matchat betydligt mer och det märks stundtals. Vi måste bli snabbare i tanke och handling, säger Öhman till bloggen.

– I andra perioden ställer vi till det onödigt mycket och vi borde ha blivit bestraffade för det. Det är det som är den största skillnaden med spel här och i European Trophy, att man inte blir bestraffad på samma sätt för sina misstag, säger ”Acke” som för övrigt tyckte det var fantastiskt roligt att dra på sig löventröjan igen.

– Får se om man får fortsatt förtroende i morgon, säger ”Acke” och skrattar åt Jens Öhman.

Tredje perioden kommer Björklöven ut som ett nytt lag med en helt annan fart under skridskorna och en betydligt bättre press på puckföraren vilket leder till att Sundsvall inte alls orkar med. Att man vinner skotten i sista med 19-4 talar sitt tydliga språk. Det är här jag menar att Björklöven borde ha fått in ett eller två mål mer på alla chanser de hade.

– Vi gör en riktigt bra tredje period och kommer in på mål på ett helt annat sätt, säger Öhman.

Nygamla nyförvärvet Jesper Ericson kommenterar tredje enligt följande:

– Vi står upp riktigt bra i tredje. Det märks att det försäsong då det är mycket dippar i spelet. Nu måste vi försöka hålla uppe spelet i tre perioder. Om jag ser på mig själv var det ett bra tag sedan jag spelade match och jag fick inter heller spela hela matcher i Tingsryd så jag kände mig lite ringrostig.

Jag fick rätt som vanligt, att du skulle hamna här.

– Skratt, ja du fick ju det. Det här känns som en riktigt bra lösning!

Tycker trots att det är försäsong har ni ett helt annat driv på mål jämfört med i fjol.

– Jag håller med. Där har Mårs klivit in och visat hur man ska göra.

Läge för att ett stort firande i April.

– Ja absolut, i år ska vi ta revansch. Det känns som att vi har ett bättre lag än i fjol, avslutar Ericson.

Jens Öhman var även nöjd med att det kom mål i Powerplay trots att man inte alls har tränat på det och kommenterar Stefan Andersson väldigt fina passning till Jon Palmebjörks 2-0:

– Det är därför vi har tagit in honom och det är skönt att han redan har börjat att betala av.

Matchfakta: 3-0 (1-0 0-0 2-0)

Målen:  Mikael Persson-Riis, Jon Palmebjörk, Stefan Andersson

Skott: 35-13

Publik: 1068 personer

***

Västerbottens sorti ur TV-pucken får ses som ett mindre fiasko. Var det månne så att de underskattade Norrbotten en aning? Hur som helst får vi Västerbottningar ta nya tag nästa år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *