Inför Division 1 Norra A – Tegs SK

I helgen drar äntligen Division 1 Norra A igång och det blir ett hett derby redan i första omgången. Klockan 16:00 släpps pucken i Vännäs Ishall mellan Vännäs HC och Tegs SK. Teg som föll på målsnöret i fjol både i spurten till Allettan och sedan i fortsättningsserien då det stod en play-off-plats på spel. I år är målsättningen glasklar, ta sig sig till Allettan.

– Det är föreningens mål och även spelarnas. Vi hade möte i går där vi gick igenom målsättningen med laget och grabbarna var eniga. De sa att ingenting annat fanns på kartan men det kommer bli krig varje match om poängen. Om ser på Löven så kan de ha en halvtaskig dag men ändå vinna. Vi är inget sådant lag utan måste kriga till 100% varje match och träning. Jag tycker vi har ett starkare lag på papperet och vi bättre fysik status än i fjol, säger Mattias Lund till bloggen.

Teg har gått fram som en ångvält på försäsongen och är obesegrade på åtta matcher och tränare Lund sammanfattar försäsongen enligt följande:

– Resultatmässigt kan det inte ha gått bättre. Vi har vunnit alla matcher och vissa stort men det har även varit nyttigt för oss att vi har fått två väldigt tuffa matcher mot Vännäs och sista matchen mot Övik. Jag tycker också vi har haft få perioder där vi gått ner oss i spelet vilket beror på att vi har nött på bra med våra grunder och nu på slutet har vi testat en hel del i powerplay och boxplay. Sammanfattningsvis har det varit en lång men bra försäsong och det märks att säsongen drar i gång på allvar nu. Det har varit ett helt annat driv på träningarna i veckan hos killarna. Även jag själv tycker det ska bli väldigt roligt att serien drar i gång.

Att Teg har Marcus Evertsson i kassen på lån från Björklöven och risken med att tappa honom om någon av Björklövens målvakter skadas är inget som skrämmer Lund.

– Det är väldigt tight om första spaden och vi har fortfarande inte bestämt vem som står på söndag. David Lindgren har överraskat väldigt mycket på mig och har utvecklats bra i samarbete med Markus ”Steken” Ekman. Vi såg till att när vi skrev detta avtal med Löven att vi inte skulle sitta på pottkanten om detta skulle hända. Det står i avtalet att Löven ska ersätta oss med en likvärdig målvakt och vi har även en reservplan då Emanuel ”Egget” Gabrielsson fortfarande inte har något klubb och via Stekens kontakter.

Första matchen blir mot Tegs tränarduos moderklubb, Vännäs HC. Mattias Lund tror att nyckeln till seger på söndag är ödmjukhet.

– Om vi ser på första matchen vi möttes var det en inställningsfråga hos våra grabbar. Vi underskattade de något djävulskt. Nu kommer det vara något helt annat när det står poäng på spel. Vi har nu mött de två gånger och insätt vad som krävs för att vinna mot Vännäs. När vi möter Löven är det årets match och vi känner att vi har inget att förlora. Det kommer vara exakt likadant för Vännäs när de möter oss och Löven. Vännäs är ett bra hockeylag som åker mycket skridskor och jobbar stenhårt för varandra. De har verkligen bevisat på försäsongen att de inte kommer bli något strykgäng. Vi får ses som lite av favoriter på söndag och det gäller verkligen att vi är ödmjuka och spelar vårt spel. Jag tycker även att det är fantastiskt roligt att vi har fått ett till derby. I Vännäs finns det är ett stort hockeyintresse och om man hör även här i stan att det är många som pratar om dessa matcher och ska i väg och kolla. Det har blivit ett stort uppsving att Vännäs tog Clemens plats, i Ursviken är det bara kallt, avslutar Lund.

Enligt sportchefen P-O Åberg är alla spelare klara för spel detta gäller även Tomi Heikkilä som precis har blivit godkänd för spel.

Fakta:

Nyförvärv:

Daniel Palmebjörk (F) Björklöven J20
Mikael Pettersson (F) Hudiksvalls HC
Tomi Heikkilä (F) Red Ducks
Andreas Nilsson (D) Björklöven J20
David Lindgren (G) Clemensnäs
Joakim Törnqvist (F) Tyringe SoSS

På lån:

Marcus Evertsson (från Björklöven)

Förluster:

Emanuel Gabrielsson (G) Klubb ej klar.
Daniel Andersson (F) Vännäs HC
Henrik Svanelöv (G) Kiruna IF
Joakim Johansson (B) Klubb ej klar
Johan Öberg (F) Klubb ej klar
Fredrik Tapani (F) Flyttat till Australien
Marcus Rindestig (F) Klubb ej klar

Målsättning:

Ta sig till Allettan.

Resultat i fjol:

Femma i Div 1 Norra A och tvåa i fortsättningsserien.

Publiksnitt i fjol på hemmais:

278 personer i Div 1 Norra A och 118 i fortsättningsserien.

Lagkaptener: 

Johan Palm C
Fredrik Sandström A
David Muzito Bagenda A

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *